Ylvis ansatte polakker for å spille dobbeltgjengere

Bårdek, Vegek og Callek stepper inn for Ylvis-gutta.

SLÅENDE LIKHET?: Calle Hellevang Larsen, Bård og Vegard Ylvisåker er tilbake med ny sesong av «Ylvis Live». Denne sesongen har de fått med seg «dobbeltgjengere» fra Polen. Disse går passende nok under navnene Bårdek, Vegek og Callek. Foto: TV Norge
SLÅENDE LIKHET?: Calle Hellevang Larsen, Bård og Vegard Ylvisåker er tilbake med ny sesong av «Ylvis Live». Denne sesongen har de fått med seg «dobbeltgjengere» fra Polen. Disse går passende nok under navnene Bårdek, Vegek og Callek. Foto: TV Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld går andre episode av «I kveld med Ylvis Live» på TV Norge. I denne episoden får vi se noe spesielle klipp, der de tre folkekjære gutta har tatt et noe spesielt grep.

Seint i november uttalte Vegard Ylvisåker at de hadde reist til Polen for å finne seg noen som kunne være stand-ins, ettersom gutta selv «dessverre har gjort noen dobbeltbookinger».

De tre polakkene, viss faktiske likhet med gutta kan diskuteres, er i kveld klare for skjermen. Vi får se Bårdek, Vegek og Calleks audition.

Fikk hjelp av svoger Presseansvarlig for programmet, Marianne Aambø, skriver i en e-post til Dagbladet at polakkene fikk opplæring i høst på hvordan de skulle oppføre seg for å likne Ylvis-crewet.

Vegard Ylvisåker forteller via Aambø til Dagbladet at de fikk hjelp av svogeren Christer for å komme i kontakt med polakkene.

POLSK HJELP: Bård og Vegard Ylvisåker reiste til Polen for å skaffe seg stand-ins. 


Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
POLSK HJELP: Bård og Vegard Ylvisåker reiste til Polen for å skaffe seg stand-ins. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

— Vi har aldri hatt vikarer før, så da vi trengte det ringte jeg min svoger som er elektriker. Han sa at han hadde god erfaring med polakker. Christer er en stødig type, så vi tok ham på ordet.

Drømmer om Ylvek Selv forklarer polakkene, som i humorshowet har fått de passende navnene Bårdek, Vegek og Callek, at de likte seg i Norge.

Radoslaw, som spiller Bårdek, ble glad da han ble valgt.

- Jeg ble glad for at jeg kunne jobbe med artister som har oppnådd internasjonal suksess. De satte pris på meg og ga meg motivasjon til å dra på andre auditions, forklarer han i en e-post.

Skuespilleren skal, som navnet tilsier, etterlikne Bård Ylvisåker. Han er ikke i tvil om hva han ønsker som resultat av dette.

- Jeg håper noen i Polen gir oss muligheten til å lede «Ylvek Show», der vi kan være barn av Ylvis, forklarer han.

Prestisje Lukasz spiller Callek, som skal se ut som Ylvis-kompanjong Calle Hellevang-Larsen. Den polske skuespilleren er kortvokst, og han skriver i en e-post at det var deilig å kunne spille et ordentlig menneske for en gangs skyld.

- I den nye serien vises jeg fram som et menneske, ikke en gnom eller en alv. Jeg er fornøyd med at det ikke var noe sminke, hatter, masker eller falskt skjegg som gjemte ansiktet mitt, forklarer han.

Han mener det var prestisjefullt å få jobbe med Ylvis, og likte godt tida si i Norge.

- Vi fikk frie tøyler. Jeg ble bare spurt om å gjøre oppgaven og respondere på det. Jeg følte meg veldig fri, mener Lukasz.

- God hjelp Den forrige sesongen av «I kveld med Ylvis Live» hadde i snitt 442 000 seere. Det er ifølge Discovery den beste sesongen av programmet noensinne, med 100 000 flere seere i snitt enn i 2013.

I en pressemelding uttalte Bård Ylvisåker at de nesten måtte ta en sesong til da de fikk spørsmålet.

- Vi har mye å drive med om dagen, men da TVNorge spurte veldig pent om vi ville ta en sesong til, var det vanskelig å si nei. Vi elsker å lage tv, spesielt når det er direktesendt. Heldigvis har vi fått god hjelp fra våre polske lookalikes Bårdek, Vegek og Callek når vi har andre forpliktelser og dessverre ikke kan stille, legger Bård Ylvisåker til.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer