Ylvis drar tilbake til USA

Amerikanerne har lagt merke til «The Fox»-oppfølgeren.

NY TUR: Bård og Vegard Ylvisåker skal gjeste «The Today Show» i oktober. Her mottok de Gullruten-pris tidligere i år.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NY TUR: Bård og Vegard Ylvisåker skal gjeste «The Today Show» i oktober. Her mottok de Gullruten-pris tidligere i år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Da Ylvis' «The Fox» herjet USA i fjor høst, gjorde brødreduoen flere opptredener på amerikanske tv-stasjoner.

Når de nå er aktuell med oppfølgeren «Trucker's Hitch» sammen med Stargate, tar de turen til USA igjen.

Den 16. oktober skal de nemlig opptre på NBCs «Today Show» igjen, som blant annet ledes av tv-personligheten Carson Daly.

Programmet har et gjennomsnitt på i overkant av fire millioner seere.

Programleder Carson Daly er et svært kjent radio og tv-fjes i USA, og har hatt suksess som programleder for musikkprogrammet «The Voice» og sitt eget program «Last Call with Carson Daly». 

Nylig gikk han over til å bli programleder for NBCs «Today Show», som er et svært populært morgenshow på amerikansk tv. 

Da Ylvis-brødrene besøkte «The Today Show» i fjor, sa de at «The Fox» ble den hensikt at de skulle få besøke programmet.

- Dette var planen vår. Dette er hovedmålet. Vi satt hjemme i Norge og tenkte på hvordan vi ville framført en låt på «Today Show», og dermed kom vi på ideen om reven, spøkte Vegard Ylvisåker til programlederne Hoda Kotb og Kathie Lee Gifford.

«Trucker's Hitch» er den første av åtte nye låter som Ylvis og Stargate har laget.

Samarbeidet mellom Ylvis og Stargate startet som en vennetjeneste som endte opp som «The Fox». Brødrene kom i kontakt med den norske produsentduoen etter å ha blitt spurt om å lage et innslag til en førtiårsdag. Som en gjenytelse spurte de om Stargate kunne produsere ei låt for dem. 

- Vi tenkte at de sikkert ville si nei. Men så sa de ja, har Vegard Ylvisåker sagt til Dagbladet om avtalen.