Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ylvis er stolt og litt flau - selv om de er bergensere

Her er alle Spellemann-vinnerne.

VANT SPELLEMANN: Ylvis-brødrene vant pris for årets låt, noe som kanskje ikke var så overraskende. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VANT SPELLEMANN: Ylvis-brødrene vant pris for årets låt, noe som kanskje ikke var så overraskende. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER: (Dagbladet): Store deler av Norges musikkelite har nå gått fra den røde løperen og inn i Stavanger konserthus. I kveld er de nemlig samlet for å hylle seg selv under Spellemannprisen.

VANT HEDERSPRISEN:. Anne Grete Preus nådde ikke fram til Spellemannprisen i kveld, men stakk av med årets hederpris. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
VANT HEDERSPRISEN:. Anne Grete Preus nådde ikke fram til Spellemannprisen i kveld, men stakk av med årets hederpris. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer

• Her kan du følge vårt live-studio, hvor du kan chatte med Dagbladets journalister gjennom kvelden, og si dine meninger om prisvinnerne.

Det er selvsagt knyttet store forventninger til hvem som stikker av med den gjeveste prisen av dem alle, nemlig «Årets spellemann», men før den tid skal også en hel del statuetter deles ut innen forskjellige musikksjangre.

VANT INDIE-PRIS: Young Dreams takket forsvunnet bandkamerat etter å ha vunnet prisen for beste Indie. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VANT INDIE-PRIS: Young Dreams takket forsvunnet bandkamerat etter å ha vunnet prisen for beste Indie. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Den første prisen ble utdelt i kategorien årets nykommer og gramostipend. Der gikk prisen til Monica Heldal med albumet «Boy From The North».

VANT: Monica Heldal. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VANT: Monica Heldal. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Herregud, dette er helt trolig stort for meg, å få denne fine prisen. Jeg ble litt satt ut, har lyst å takke manager, produsent, samt andre musikere som jeg får jobbe med, sier Heldal fra scena.

King Midas stakk av med prisen i kategorien Rock. De ga ut sitt første album allerede i 1997, og har nå vunnet med albumet «Rosso».

- Wow! Det tok sin tid, vi har holdt på i tjue år. Dette er fantastisk. Tusen takk! Vi vil takke alle som har hjulpet oss med både spille, ta bilder og bidra på andre måter.

Hedret venn Young Dreams vant prisen innen Indie, hvor de også takket bandmedlemmet Per Kristian Slåttli. Young-Dreams-musikeren forsvant 30. april 2012.

- Dette er sinnsykt kult! Vi vil takke alle som har vært med å spille inn plata i en liten kjeller i Bergen. Vi bygget opp et par vegger, satte opp noen mikrofoner og sånt. Tusen takk! Vi vil også takke Per Kristian, hvis han ser på dette et sted der ute.

Anne Grete Preus stakk av med Hedersprisen, men rakk selv ikke til Stavanger i kveld. Med stående applaus fra salen, takket hun på video.

Mellom utdelingen har blant andre Kvelertak og Gabrielle opptrådt.

Med fire nominasjoner fikk også Moddi en statuett utdelt. I kategorien Vise, vant han med albumet «Kem va du?».

- Jeg må få takke kjæresten som har holdt ut de seneste nattetimer, og hjulpet meg på vei, sier han fra scena.

Årets hit gikk ikke uventet til Ylvis-gutta for låta «The Fox».

- Tusen takk! Dette er jo veldig spesielt, når vi ser på nominasjonen er det nesten «finn én feil»-faktor. Vi hadde aldri trodd at vi skulle motta denne prisen. Vi er stolt og litt flau, men dette er et fantastisk øyeblikk i vårt liv, sier Bård Ylvisåker fra scena.

Hele Norges coronakart