Ylvis feiret suksessen på «seksuelt pervertert» burleskbar

Opptrådte der Moby sluttet som investor fordi folk hadde sex på scenen.

NEW YORK (Dagbladet): Tidligere denne uka rundet Ylvis-brødrenes «The Fox» 100 millioner visninger på YouTube. 

Milepælen ble feiret på den sagnomsuste burleskbaren The Box, i bydelen Lower East Side i New York, natt til fredag lokal tid, der de gjorde en overraskelsesopptreden for gjestene.

Da den britiske avisa The Guardian skrev om klubben i 2011, omtalte de den som New Yorks «mest seksuelt uanstendige kabaret» og «en sleazy Manhattan-institusjon med dansende vaginaer».

Celebre gjester Blant stamgjestene finner man blant Britney Spears, Sting og Demi Moore, mens artisten Moby, som på et tidspunkt var en av The Box' investorer, til slutt tok avstand fra klubben fordi han mente at sceneopptredene der ble for ekstreme.

- Du trenger virkelig å være i en en spesiell sinnstemning for å være der. Jeg har ikke noe i mot seksuell perverson, men noen av de tingene som foregår der gir ikke mening for meg. Sist gang jeg var der, var det par som hadde sex på scenen som en del av opptredenen. Jeg vil ikke få noen i trøbbel, men det skjer virkelig mange rare ting der, sa Moby i et intervju med Black Book Magazine i 2008.

- Ble helt ville Den amerikanske motebloggeren Carina Hsieh var blant gjestene da Ylvis dukket opp på The Box. Hun sier til Dagbladet at de som var til stede ble helt ville da brødrene framførte «The Fox».

- De hadde også et bord helt fremst, hvor de koste seg da de ikke sto på scenen, forteller hun.

Ylvis-opptredenen på burleskklubben inneholdt imidlertid ikke mengden dekadense som gjestene der ellers er vant til.

Det har ikke lyktes Dagbladet i å få en kommentar fra Ylvis i anledning overraskelsesopptredenen.

Når duoen i helga reiser hjem fra New York, legger de en hendelsesrik uke bak seg. I tillegg til å runde 100 millioner YouTube-visninger, rykket «The Fox» opp til 6. plass på den amerikanske Billboard-lista samme dag som de opptrådte på «Late Night With Jimmy Fallon». På fredag nådde de så ut til over 4 millioner TV-seere da de ble intervjuet på «Today Show». I dag kan amerikanerne også lese om Ylvis i et stort intervju med New York Times.