Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ylvis fikk enerett på frasen «what does the fox say?»

Hadde planer om å lage briller, tannbørster og julepynt.

FIKK REVERETT: Ylvis-brødrene har av Patentstyret fått enerett til å benytte frasen «what does the fox say?» som varemerke. Her er de avbildet under gårskveldens konsert, da de opptrådte for fullt hus i Oslo Spektrum.
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
FIKK REVERETT: Ylvis-brødrene har av Patentstyret fått enerett til å benytte frasen «what does the fox say?» som varemerke. Her er de avbildet under gårskveldens konsert, da de opptrådte for fullt hus i Oslo Spektrum. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ylvis-brødrene har av Patentstyret fått enerett til å benytte frasen «what does the fox say?» som varemerke.

Det var i september i fjor at Ylvis sendte inn søknad til Patentstyret. Med eneretten som nå er innvilget, kan Ylvis etter markedsføringsloven kreve kompensasjon for tap eller kreve en rimelig lisensavgift fra dem som bruker frasen, og i enkelte tilfeller kan Ylvis også kreve utbetalt nettofortjeneste som en pirat har hatt.

Ylvis søkte om enerett i fjor fordi komikerduoen hadde planer om å produsere alt fra briller, tannbørster og juletrepynt, til dataspill og kjøkkenutstyr knyttet til The Fox-varemerket, skriver Dagens Næringsliv.

Brødrenes produksjonsselskap Concordes daglige leder Jørgen Thue opplyser at planene om å selge The Fox-produkter er skrinlagt. Årsaken er at konseptet ikke lenger har samme nyhetsverdi som tidligere.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!