Ylvis fikk polakker til å jobbe for seg

Slik blir våren på TVNorge.

NY SESONG:  «I kveld med Ylvis» starter opp igjen i januar.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY SESONG: «I kveld med Ylvis» starter opp igjen i januar. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): TVNorge fortsetter våren med kjente klassikere på programmet.

«Brille» fortsetter, det samme gjør humorserien «Neste sommer», «4-stjernes middag» og «Helt perfekt».

GJØR COMEBACK: «I kveld med Ylvis» tilbake på TVNorge. 

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GJØR COMEBACK: «I kveld med Ylvis» tilbake på TVNorge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Brødrene Vegard og Bård Ylvisåker med sidekick Calle Hellevang Larsen blir også igjen å se på TVNorge etter nyttår, denne gangen med hjelp fra polske dobbeltgjengere.

Ylvis har leid inntre polakker som skal trenes til å bli mest mulig lik Ylvis og Calle.
Store navn - Det nye året kommer litt brått på, så vi har dessverre gjort noen dobbeltbookinger. Derfor reiste vi til Polen og fant tre karer som er relativt like oss og som vi kommer til å bruke som stand-ins i programmet, sier Vegard Ylvisåker i en pressemelding.

I dag la tv-kanalen frem sitt vårprogram med en rekke av kanalens store humorprofiler til stede. TVNorge har satset beinhardt på norsk humor de siste åra, med full uttelling. I takt med at seertallene har økt, har også kanalen knyttet til seg stadig flere profiler, som tidligere har jobbet for TV 2 og NRK.

FORTSETTER:  «Brille» med Harald Eia og Bård Tufte Johansen fortsetter på kanalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FORTSETTER: «Brille» med Harald Eia og Bård Tufte Johansen fortsetter på kanalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

I tillegg til de nevnte blir blant andre Anne-Kat. Hærland, Jarle Andhøy, Thomas Giertsen, Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Olaf Tufte, Tom Stiansen og Christine Koht å se på kanalen til våren.

- Vi har mye å drive med om dagen, men da TVNorge spurte veldig pent om vi ville ta en sesong til, var det vanskelig å si nei. Vi elsker å lage tv, spesielt når det er direktesendt. Heldigvis har vi fått god hjelp fra våre polske lookalikes Bårdek, Vegek og Callek når vi har andre forpliktelser og dessverre ikke kan stille, legger Bård Ylvisåker til.

FORTSETTER: Thomas Giertsen og Ine Jansen blir igjen å se i «Helt perfekt» Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FORTSETTER: Thomas Giertsen og Ine Jansen blir igjen å se i «Helt perfekt» Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Nykommere neste år er Olaf Tufte med «I hodet på Tufte», Christine Koht med «Koth og kidsa». Jarle Andhøy gjør også comeback med en ny serie «Berserk» med Anne-Kat Hærland om bord.

Enorm suksess Det er ett år siden Bård og Vegard Ylvisåker gikk av scenen i sitt til nå siste «I kveld med Ylvis»-program.

Programstart for det kommende talkshowet er uvanlig tidlig. Allerede fra 5. januar blir de å se på skjermen igjen.

NYKOMMER: Christine Koht omkranset av de unge Robin Nicolaisen (16), Nalband Nalband (17) og Andrea Moksnes (16). Nykommere på TVNorge neste år er Olaf Tufte med «I hodet på Tufte» og Christine Koht med «Koth og kidsa».

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NYKOMMER: Christine Koht omkranset av de unge Robin Nicolaisen (16), Nalband Nalband (17) og Andrea Moksnes (16). Nykommere på TVNorge neste år er Olaf Tufte med «I hodet på Tufte» og Christine Koht med «Koth og kidsa». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi lovet å få dem i høst. Det klarte vi ikke, men vi får dem rekordtidlig neste år. Vi var for seint ute i år, og den feilen skal vi ikke gjøre igjen, sier Eivind Landsverk.

«I kveld med Ylvis Live» er brødreparets fjerde talkshow, deres åttende programserie på TVNorge, den første som er direktesendt, og en stor suksess med jevnt 100 000 flere seere enn de hadde i 2013, 15 000 solgte billetter og smekk fullt hus i Folketeateret i Oslo hver tirsdag kveld, noe som gjorde sesongen til Ylvis sin beste noensinne.

GJØR COMEBACK:  Jarle Andhøy gjør også comeback med en ny serie «Berserk» med Anne-Kat Hærland og Petter Baarli om bord i programmet «Berserk i pionerenes farvann».

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GJØR COMEBACK: Jarle Andhøy gjør også comeback med en ny serie «Berserk» med Anne-Kat Hærland og Petter Baarli om bord i programmet «Berserk i pionerenes farvann». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi fikk forespørselen fra TVNorge veldig seint og var i tvil om vi kunne takke ja. Istedenfor å si nei, gjorde vi som resten av arbeidslivet i Norge og leide inn polakker som vikarer, sier Vegard Ylvisåker til Dagbladet.

- Det var noen utfordringer. En av dem kunne for eksempel ikke engelsk. Vi holdt auditions i Polen og plukket dem vi likte best. Han ene, politimannen, sluttet i jobben sin for å være stand-in for oss i Norge, fortsetter Bård.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram