Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ylvis framkalte rungende latterbrøl på Hongkong-pressekonferanse

Sjarmerte, sang og danset.

ASIATISK POSERING: Bård og Vegard Ylvisåker møtte en fullstappet pressekonferansesal i Hongkong i natt. Foto: Jonas Pettersen
ASIATISK POSERING: Bård og Vegard Ylvisåker møtte en fullstappet pressekonferansesal i Hongkong i natt. Foto: Jonas Pettersen Vis mer

HONGKONG (Dagbladet): Etter to dager i Asia og Hongkong, møtte Ylvis på pressekonferanse i forbindelse med Mnet Asian Music Awards (MAMA) i natt norsk tid for å vise seg fram foran asiatisk presse og fans.

I ettermiddag skal nemlig Ylvis opptre på det TV-sendte showet, som er tilgjengelig for 2,4 milliarder mennesker i 94 land over fem kontinenter.

- Dette er vår første opptreden i Asia, så vi kunne like gjerne gjøre det så stort som dette med en gang, sier Bård Ylvisåker.

Overveldende Brødrene har hatt suksess i USA med en 6. plass på Billboard-singellista og har nå nådd toppen av Itunes-listene i Malaysia og  Sri Lanka. De asiatiske reporterne lurte på hvilke planer brødrene har for framtida. Spørsmålene ble oversatt til både koransk, engelsk og kantonesisk.

- Vi har nettopp gjort ferdig TV-programmet ivårt i Norge, så vi har ikke tenkt så veldig mye på hva vi skal gjøre framover ennå. Nå er vi her og ser bare fram til å ha det kult i Asia. Og det er ganske overveldende måten vi har blitt tatt i mot i Asia. Det er ikke så lenge siden vi skjønte at låta vår var litt populær i noen av de asiatiske landene, så nå skal vi reise rundt så mange steder som mulig så snart vi kan, sier Vegard

Og siden MAMA historisk sett har vært en pris som har hyllet sørkoreansk musikk, var det selvfølgelig noen spørsmål om et annet YouTube-fenomen, nemlig Psy, fra salen. En reporter lurte på om Ylvis på noen var inspirert av den sørkoreanske hitmakeren da de lagde «The Fox».

- Vi var inspirert på den måten at vi elsker Psy og «Gangnam Style», men vi tenkte aldri at vi lagde noe som var i nærheten av ham eller som ville bli sammenlignet med ham, så det er rart å i det hele tatt bli nevnt i samme setning. For det han gjør, det gjør han veldig bra, sier Bård.

Jentesamarbeid Ylvis skal opptre sammen det sørkoreanske jentebandet Crayon Pop under. Da de ble spurt om samarbeidet, brøt brødrene ut i en spontan sang og dans, der de etterlignet jentebandets hit «Bar Bar Bar», til rungende latter fra salen.

- Vi kan bli store i Sør-Korea, så kan de bli store i Norge. Vi har veldig lyst til å invitere dem til Norge. De kan bo i huset vårt, sier Bård.

- Kjente dere til koreansk musikk eller noen koreanske stjerner? Og hvis ikke, tror dere at dere kommer til å la dere inspirere av den koreanske musikkscenen nå som dere har blitt eksponert for den, var det en reporter som lurte.

- Vi hadde selvfølgelig hørt om K-pop, men kjente veldig lite til den musikksjangeren. Etter at vi kom ned hit, har det imidlertid åpnet seg mange nye dører og vi er sikker på at den neste låta vi lager kommer til å bli K-pop-aktig, sier Vegard.

POPULÆRE I SØR KOREA: Låta «Bar Bar Bar» har bragt Crayon Pop til toppen av den koreanske singellista. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE I SØR KOREA: Låta «Bar Bar Bar» har bragt Crayon Pop til toppen av den koreanske singellista. Foto: NTB Scanpix Vis mer