Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ylvis? Hah! Psy er mye kjekkere

Ylvis slår ikke an hos sørkoreanske jenter.

HJEMMESEIER I HONGKONG: Ylvis når ikke opp hos Belle, Petal, Cherry og Emily utenfor flyplassen i Hongkong. Foto: Jonas Pettersen
HJEMMESEIER I HONGKONG: Ylvis når ikke opp hos Belle, Petal, Cherry og Emily utenfor flyplassen i Hongkong. Foto: Jonas Pettersen Vis mer

HONGKONG (Dagbladet): Før de setter kursen tilbake til USA og Los Angeles for å gjøre en opptreden på «Dancing With the Stars» foran over 13 millioner TV-seere neste uke, skal Ylvis i morgen kveld opptre på Mnet Asian Music Awards (MAMA) i Hongkong. 

Området rundt flyplassen i Hongkong har stått på hodet de siste dagene, beleiret av ungjenter fra hele Asia som har vært fast bestemt på å få et glimt av idolene med en gang de har satt sine kjendisføtter i byen for å gjeste det store musikkshowet.

Men selv om «The Fox» har slått an også i Asia, med Itunes-listetopper i både Malaysia og Sri Lanka, og står for en av hovedopptredenene  på morgendagsens show, er det nok dessverre ikke Ylvis som vekker den største begeistringen blant flesteparten av de asiatiske ungdommene.

Ylvis-diss Dagbladet møtte en jentegjeng som hadde reist fra Sør-Korea for å bivåne både showet og all viraken rundt. De skjønner ikke alt oppstyret rundt brødrene Ylvisåker.

- Ylvis? «What does the fox say»? Hah, nei, da er «Gangnam Style» mye bedre. Og Psy er mye kjekkere, sier Petal (18) til Dagbladet.

Hun forklarer at hun ikke har noe i mot låta, men at den bare ikke er hennes «cup of tea».

- Jeg liker K-pop (koreansk pop, journ.anm.) best. Vi venter på Big Bang, de er vår favoritt her i år, sier 18-åringen.

Big Bang er altså ikke den norske konstellasjonen med Øystein Greni i spissen, men et av Asias desidert mest populære boyband. De skal opptre på prisutdelingen, som er Asias svar på MTV Video Music Awards, sammen med blant andre Stevie Wonder, Icona Pop, Ylvis og en rekke andre asiatiske stjerner. I tillegg skal Paris Hilton gjøre en opptreden.

Da Ylvis ankom Hongkong på onsdag, ble de hentet av bevæpnede vakter ved gaten og fraktet til hotellet ut spesialutgangen der fansen hadde samlet seg.

- Du vet jo aldri. Plutselig kommer det noen bevæpnede journalister også, spøker Bård Ylvisåker til Dagbladet.

Det var imidlertid ikke bare på flyplassen at Ylvis-brødrene, som er en av hovedopptredenene på MAMA, har fått stjernebehandling.

- Det er veldig mange ganger det har slått oss det siste døgnet at vi skulle ønske vi var ordentlige stjerner, for alle som jobber rundt oss oppfører seg som om vi er det. De hadde jo egentlig fortjent å få Lady Gaga eller noe. Dette er i alle fall opptredenen til nå hvor vi har blitt hauset mest opp og leverer minst valuta i sammenlignet med forventningene, sier Vegard Ylvisåker.

Ventet på Paris På øvingen i onsdag kveld hadde de garderobe ved siden av Paris Hilton. Hennes sceneutskeielser gjorde at Ylvis-brødrene måtte vente på å få sette i gang med å perfeksjonere dansetrinnene sine til fredag.

- Hun brukte så lang tid på å øve. Hun skal være DJ. Hun sa bare «You're totaly going to kill it. Killin'it». Det var litt sånn «Hver gang vi møtes»-stemning, bare i en garderobe i Hong Kong, sier Vegard.

SPEIL, SPEIL: Psy er kjekkere enn Ylvis, ifølge et lite knippe sørkorenske jenter. Inhabile? Foto: NTB Scanpix
SPEIL, SPEIL: Psy er kjekkere enn Ylvis, ifølge et lite knippe sørkorenske jenter. Inhabile? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Øyeblikket da de fikk se scenen hvor de skal opptre, som er spesialbygd for anledningen, beskriver Bård som «surrealistisk».

- Den var svær. De har bygget containere og oppblåsbare rever, sier han før broren avbryter ham.

- Må ikke du røpe for mye her! Folk skal jo se dette på TV, formaner han.

FRA ASIA TIL USA - IGJEN: Vegard og Bård Ylvisåker poserer foran skyskraperne i Hong Kong. Neste uke går turen tilbake til USA og Los Angeles. Foto: Jonas Pettersen
FRA ASIA TIL USA - IGJEN: Vegard og Bård Ylvisåker poserer foran skyskraperne i Hong Kong. Neste uke går turen tilbake til USA og Los Angeles. Foto: Jonas Pettersen Vis mer