Ylvis i øret

Vegard (27) og Bård (24) Ylvisåker forlater ikke Bergen, selv om de har fått sommerjobb i P3.

Humorbrødrene har ikke forsøkt seg på «radio» siden de var knøtter foran kassettspilleren, men har likevel fått i oppdrag å vikariere for Klaus Sonstad Show i fem uker i sommer. Programmet deres har fått navnet «O-fag» og skal på lufta mandag 3. juli.

-  Vi gleder oss som hunder. Det er veldig inspirerende å jobbe blant friske og unge folk, sier eldstebror Vegard.

Ekstraundervisning

-  Hva går programmet ut på?

-  Det blir et typisk prateprogram, med «ekstraundervisning» som en slags rød tråd. Vi skal forsøke å skaffe svar på spørsmål lytterne stiller oss, sier Ylvisåker på telefon fra P3-seminar på Tyholt.


Selv om han og broren nå er i Trondheim på et slags forkurs, skal «O-fag» sendes fra Bergen.

-  Det er enklere å sende en produsent ned til oss, enn to folk opp til Trondheim. Dessuten blir det billigere. Men vi kommer ikke til å gjøre det til en Bergens-greie, sier Vegard.

Musikalske humorister

 SOMMERVIKARER: Brødrene Vegard og Bård Ylvisåker gleder seg som hunder til å jobbe i P3 i sommer. -  Også er det er kjekt å jobbe sammen med andre folk, sier Vegard. Foto: BAST / IDA VON HANNO, DAGBLADET
SOMMERVIKARER: Brødrene Vegard og Bård Ylvisåker gleder seg som hunder til å jobbe i P3 i sommer. - Også er det er kjekt å jobbe sammen med andre folk, sier Vegard. Foto: BAST / IDA VON HANNO, DAGBLADET Vis mer

For cirka ett år siden brøt Ylvis-brødrene med sin manager gjennom fem år, Peter Brandt. Tiden etter bruddet har ifølge Vegard blitt brukt på å «komme seg litt vekk».

Brødrene har arbeidet med en TV-pilot, (som foreløpig er lagt på is), og kontaktet selv P3 med ønske om å lage radio.

-  Selv om de er høyprofilerte gutter, som har hatt «kanakkas-suksess» med 200.000 billetter på scenen, ba vi dem lage en pilot på Tyholt som ble tatt opp til vurdering. Alle var enige om at den var bra. De har en unik kjemi, som funker på radio, skryter P3-sjef Håkon Moslet.

Han tror gutta har appell utover julebordsfolket på pluss førti.

-  Disse gutta har en lekenhet som passer bra inn på P3. De er musikalske humorister, jeg tror vi skal få høre flere eksempler på det. Og P3 er en kanal med musikk og humor, sier Moslet.

Selv om Ylvis-brødrene er innstilt på et dedikert radioliv i sommer, er det neppe snakke om langvarig kjærlighet. 17. januar setter de opp en flunkende ny forestilling produsert av Stageway.