Ylvis-kostymene lurer en hel verden

Trodde du brødrene var utkledd som rever i «The Fox»? Tro om igjen.

(Dagbladet:) - Draktene Vegard og Bård har i filmen er ikke originalt revekostymer. Det sier kostymesansvarlig på Norsk Filmkostymes lager på Jar, Annik Bolstad til Dagbladet.

I «The Fox» danser som kjent Ylvis-brødrene rundt i heldekkende pelsdrakter, angivelig utkledd som rever.

Når Dagbladet tok turen til stedet der brødrene har leid kostymet, fikk vi derimot vite at kroppene som brukes i revevideoen slett ikke tilhører rovpattedyret. Draktene Ylvis tidligere i høst lånte av kostymelageret på Jar tilhører nemlig en helt annen dyrerase.

- Vegard har på seg drakten som tilhører ekornet, mens Bård har på seg et reinsdyrkostyme, avslører Bolstad.

• Se video fra Norsk films kostymelager øverst i saken.

Utleid på ubestemt tid
På hyllene inne på kostymelageret står fortsatt hodene til reinsdyrkostymet, som etter all sannsynlighet snart er på sin andre tur til USA.

Selve draktene regner ikke Bolstad med å få se på en stund. Etter at brødreparet forstod omfanget av «The Fox»-suksessen fikk de utvidet lånet av kostymene, som i utgangspunktet var satt til en uke, på ubestemt tid.

- Vi regner ikke akkurat med å få de tilbake med det første. Men det er jo veldig stas at de får en slik suksess i en av våre kostymer, sier Bolstad.

Fasjonabel kundeliste
Filmkostymelageret har en lang liste av fasjonable kunder. Blant dem er Petter Stordalen, som ofte er innom på kostymelageret. Og når Stordalen inviterer til sin årlige utkledningsfest er det storinnrykk på det velfylte lageret på Jar.

- Det er veldig stas. Vi får ofte vite temaet på Stordalens fester noen måneder i forveien, slik at vi har litt tid til å finne fram antrekk som passer til temafesten, forteller Bolstad.

Til tross for at kundelisten er lang og celeber, har Bolstad aldri opplevd så mye blest rundt et av deres kostymer som det Ylvis-brødrene nå har skapt. 

- Vi leier ofte ut drakter til kjente personer, både til TV, film og i privat sammenheng, men har aldri opplevd at noen av draktene våre har fått så mye oppmerksomhet, sier hun til Dagbladet.

Stor etterspørsel
Plassen til de angivelige revekostymene er tom, men det finnes likevel mange godbiter i kostymerekken. Blant annet elefanten og selen som opptrer i samme video. Bolstad har merket at etterspørselen etter dyrekostymer - og da særlig revekostyme - har gått betydelig opp siden «The Fox» inntok hitlistene verden over.

- Det har vært langt flere enn normalt som har kontaktet oss for å leie både revekostymer og andre dyrekostymer, sier hun og fortsetter:

- Ekte revekostyme har vi ikke så mange av, men vi klarer for det meste å levere noe som ligner.

Og skal vi følge Ylvis-brødrenes eksempler er det ikke så farlig om det virkelig er et ekte revekostyme.