Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ylvis lurte Eggum

Brødrene Vegard (22) og Bård Ylvisåker (19) er så overbevisende på scenen at de lurte Jan Eggum trill rundt - med hans egen låt. I kveld har de premiere på Chat Noir i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hele begynte i Bergen for vel et år siden. Det tok ikke lang tid før de gjorde furore i hjembyen. Med show i kabaretform og ditto musikk er Ylvis i ferd med å bli folkeeie.

Brødrene er fast innslag hos Trond-Viggo Torgersen i «TVT» fredager. I dag har de premiere på forestillingen som fikk Bergens Tidende til å skrive: «Dropp julebordet, selg bikkjen: {lsquo}Ylvis\' må du få med deg».

Backstage

Ylvis-brødrene har en utpreget fingerspissfølelse når det gjelder å tolke og formidle musikk. Etter en forestilling i Bergen dukket Jan Eggum opp backstage for å hilse på gutta.

- Han trakk fram et spesielt nummer, skrøt av både tekst og melodi. Det han ikke hadde fått med seg, var at «Rumour Says» er en direkteoversetting av hans egen «Ryktet forteller». Melodien er også den samme, men i en popvariant. Teksten, på engelsk, er ikke akkurat, hva skal jeg si... kompleks. Banal er ordet, sier Bård skøyeraktig og fortsetter:

- Vi håpet Eggum skulle spørre oss om å få lov til å gjøre en norsk versjon av «Rumour Says». Da hadde han vel kanskje oppdaget at den engelske teksten er en ordrett oversettelse av hans egen.

Ingen suksess

I kveld står de to på Chat Noir. Nerver har de ikke. Etter over 100 forestillinger i Bergen sitter repertoaret som det skal. De føler et høyt forventningspress, men er likevel rolige. Nå skal de spille én måned. Vil publikum ha mer, får de det.

<> Ylvis på Chat Noir.
BRØDRE PÅ RANDEN: - Vi er ikke nervøse, men er spent på publikumsmottakelsen, sier Ylvis-gutta Bård og Vegard.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!