Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ylvis med denne ukas beste Billboard-debut

Rett inn på USA-hitlista.

(Dagbladet):  I natt ble det klart at Ylvis-megahiten «The Fox» smeller rett inn på 29. plass på den amerikanske Billboard-singellista «Hot 100».

Det gjør låta til den høyest rangerte debutanten denne uka, og det med bare 50 radiospillinger å vise til.

Billboard «Hot 100» sammenfatter hver uke antall streaminger og nedlastninger for å finne ut hvilken låt som er mest populær i USA akkurat nå.

På den amerikanske streaminglista debuterte låta på en sterk tredjeplass. Det er den fjerde beste streamingdebuten til en låt siden systemet begynte å ta med Youtube-spillinger i mars i år, bak Baauers «Harlem Shake»,  Psys «Gentleman» og One Directions «Best Song Ever».

«The Fox» står registrert med 4,8 millioner visninger på lista, men i skrivende stund er den sett av 19 millioner. Det kan tyde på at låta kan gjøre det enda bedre neste uke.

Selv om Ylvis er en nykommer på den amerikanske hitlista, er Billboard-tilværelsen nærmest hverdagskost for «The Fox»-produsentene Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate. I tillegg til lavere plasseringer, har de nemlig toppet den prestisjefylte lista hele ti ganger - hvorav seks av dem er med Rihanna. De har også nådd toppen med Katy Perry, Ne-Yo, Wiz Khalifa og Beyoncé.

Av norske artister er det bare A-ha og deres «Take on Me» som har klart å kapre den gjeveste Billboard-plassen. Det skjedde i 1985.

Foto: TVNorge
Foto: TVNorge Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media