Ylvis mot amerikansk tv-karriere

Samarbeider med tv-gigant om nytt konsept.

MOT USA: Ylvis jobber med konsept for amerikansk TV. Her er Vegard (t.v) og Bård Ylvisåker etter opptreden på MTV EMA 2013 i Amsterdam. Foto: Endre Vellene
MOT USA: Ylvis jobber med konsept for amerikansk TV. Her er Vegard (t.v) og Bård Ylvisåker etter opptreden på MTV EMA 2013 i Amsterdam. Foto: Endre VelleneVis mer

(Dagbladet): Ylvis har det siste året gjort seg bemerket i de fleste av verdens land med gigasuksessen «The Fox». I tillegg til nær en halv milliard YouTube-visninger har låta sendt brødrene land og strand rundt, til en rekke TV-programmer og sceneshow.

Nå kan brødrene Ylvisåker nærme seg en karriere på amerikansk TV, melder film- og tv-bloggen Filter i dag.

Røpet samarbeid Tv-giganten Lionsgate samarbeider nemlig med Ylvis om utviklingen av et nytt konsept. Det fortalte Lionsgate-styreleder Kevin Beggs fra scenen under tv-messen MIPCOM i franske Cannes.

Det var mens han snakket om utviklingen av en tv-serie basert på Jo Nesbøs «Hodejegerne» at Beggs røpet samarbeidet med bergensbrødrene.

- Vi er interessert i skandinaviske humortalenter også. Vi gjør noe i samarbeid med Ylvis-brødrene, sa Beggs fra scenen.

Ylvis er tause Lionsgate Television Group har de siste årene stått bak TV-suksesser som «Weeds» og «Nurse Jackie». Aller mest kjent er nok likevel «Mad Men», som er inne i sin syvende sesong. Serien har hittil innkassert 15 Emmy-priser.

Ylvis selv har lite å si om hintene fra Lionsgate.

- På generelt grunnlag kan jeg si at vi aldri kommenterer planer, mål og eventuelle ønsker før de er klare til å gjennomføres i praksis, sier manager Jørgen Thue til Filter.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få kommentarer fra Ylvis eller manager Thue.