Ylvis overrasket alle og vant prisen for årets internasjonale artist

Like før framførte de skrekkversjon av «The Fox».

HONGKONG (Dagbladet): Ylvis har vært gjester hos både Ellen DeGeneres, Jimmy Fallon og BBCs store innsamligsshow «Children in Need» de siste månedene. Men ingen av de opptredenene når innslaget deres på Mnet Asian Music Awards i Hongkong i dag opp til anklene når det gjelder eksponering.

Det TV-sendte musikkshowet (kan streames her) blir nemlig sendt i 94 land over 5 kontinenter og når potensielt 2,4 milliarder TV-tittende mennesker når det har blitt vist i alle land.

Nummeret ble innledet med en skrekkfilmlignende snutt med mye heftige dyreknurring og skriking idet Bård Ylvisåker kom ut av det som så ut som ei skummel hyttedør.

Etter hvert kom også Vegard til scenen, ut av gapet på et digert revehode. Men dét var ikke det mest overraskende med Ylvis' opptreden. For like etterpå vant de nemlig prisen for årets internasjonale artist, en pris som gikk til Psy i fjor.

- Tusen takk, Asia. Vi må takke alle våre asiatiaske fans. Vi må takke Warner Music, managementet vårt og alle i Norge som har vært med på å lage videoen, sa Bård fra scenen.

- Det var veldig overraskende og gøy å få denne prisen. «The Fox» har reist til Asia og det ser ut til at den blir her en stund, sier Ylvis-manager Jørgen Thue  til Dagbladet fra backstagen i Hongkong.

Etter å ha framført The Fox, endte Ylvis opp på scenen med den sørkorenske jentegruppa Crayon Pop.

Det skal deles ut til sammen 19 K-pop- og 6 internasjonale priser i dag, der vinnerne blir kåret på bakgrunn av internettstemming, spørreundersøkelser, en jury, en ekspertkommité og salgsavdelingen til prisutdelingen. Over 13 millioner hadde stemt før utdelingen startet.

I tillegg skal blant andre Stevie Wonder synge «I Just Called to Say I Love You» som en duett med den sørkoreanske artisten Hyorin.

Sørkoreanske Psy, som kanskje er den største asiatiske stjerna av alle etter «Gangnam Style»-suksessen, er nominert til fem av disse prisene, men vil ikke komme på utdelingen i dag.

- Han er dessverre ikke her, sier pressekontakt Cate An til Dagbladet.

Dermed ble det ikke noen definitiv avgjørelse på hvem asiatiske jenter liker best av Ylvis og Psy. Dagbladet traff nemlig i går på en sørkoreansk jentegjeng som ikke er videre imponert over Ylvis og «The Fox», og synes at Psy er kjekkere og «Gangnam Style» er bedre.

Ylvis overrasket alle og vant prisen for årets internasjonale artist

- Ylvis? «What does the fox say»? Hah, nei, da er «Gangnam Style» mye bedre. Og Psy er mye kjekkere, sa Petal (18) til Dagbladet.

Selv om Psy droppet festen, kom Paris Hilton ned den røde løperen. Hun kunne opplyse om at hun hadde tatt på seg rødt fordi det var en populær farge i Hongkong, men at hun kom til å skifte en gang før opptredenen sin. Når hun ble bedt om å ramse opp de asiatiske artistene hun visste om, ble hun målløs.

- Øh, jeg liker en låt som heter «Bounce», meddelte hun.

Hun hadde litt bredere ordforråd da hun skulle dele ut prisen for beste mannlige artist senere i sendingen, som gikk til G-Dragon fra BigBang.

Showet vises på kanalen FOX i Norge i tre omganger. Lørdag 14. desember, lørdag 28. desember og nyttårsaften.

Ylvis overrasket alle og vant prisen for årets internasjonale artist