Ylvis plukket opp av amerikanske managere

Representerer også Bette Midler og Elvis Costello.

RASKER OVER ATLANTEREN: I tillegg til Stageway i Norge, skal  brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, og reven deres, representeres av det kanadiske managementbyrået Macklam Feldman. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RASKER OVER ATLANTEREN: I tillegg til Stageway i Norge, skal brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, og reven deres, representeres av det kanadiske managementbyrået Macklam Feldman. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I går smalt Ylvis-megahiten «The Fox» rett inn på 29. plass på den amerikanske Billboard-singellista «Hot 100».

Nå har Bård og Vegard Ylvisåker også blitt signert av det kanadiske managementbyrået Macklam Feldman, som skal representere brødreparet i USA og Canada.

- Vi har jobbet sammen med Macklam Feldman på flere prosjekter gjennom mange år, og det er de som nå skal representere Ylvis  i Nord-Amerika, sier Arne Svare i Stageway til Dagbladet.

Flere kjendiser I tillegg til Ylvis, har Steve Macklam og Sam Feldman også navn som Bette Midler, Elvis Costello og James Taylor på klientlista.

De skal altså nå forvalte karrierene til Ylvis-brødrene i USA. «The Fox» har den siste uka gått verden rundt og har blitt skrevet om i alle de største amerikanske mediene, før den havnet som beste nykommer på Billboards singelliste. 

Billboard «Hot 100» sammenfatter hver uke antall streaminger og nedlastninger for å finne ut hvilken låt som er mest populær i USA akkurat nå.

På den amerikanske streaminglista debuterte låta på en sterk tredjeplass. Det er den fjerde beste streamingdebuten til en låt siden systemet begynte å ta med Youtube-spillinger i mars i år, bak Baauers «Harlem Shake», Psys «Gentleman» og One Directions «Best Song Ever».

23 millioner - og stiger «The Fox» står registrert med 4,8 millioner visninger på lista, men i skrivende stund er den sett av nesten 23 millioner. Det kan tyde på at låta kan gjøre det enda bedre neste uke.

I går ble «The Fox» imidlertid fjernet fra Itunes i USA på grunn av opphavsrettsproblemer. Både plateselskapet Warner Music i Norge, produsentene Stargate og Ylvis selv har nektet å kommentere omstendighetene rundt saken.

Men det er ikke bare i utlandet det virak rundt Ylvis. I Norge satte sesongpremieren til «I kveld med Ylvis» premiererekord hos TVNorge med 534 000 seere på tirsdag. Ukas andre program traff ikke like bredt og seertallet havnet til slutt på 310 000 - en nedgang på over 200 000 seere.