Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ylvis savner familien

Fem små unger og nygift i Bergen - må bo på hotell i Oslo et halvt år. Tøft for Bård (29) og Vegard (32) Ylvisåker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ylvis-brødrene har forlatt sine kvinner og småbarn i Bergen for å satse på maraton-tv og hektiske show i Oslo.

Helst vært hjemme - Det er klart vi helst skulle vært hjemme hos familien, sier Bård og Vegard Ylvisåker.

Allerede i en måned har brødrene holdt til i Oslo, og det blir ikke mange turene hjem det kommende halvåret.

De er hjemløse i hovedstaden - det neste halvåret skal de bo på hotell.

- Det blir stort sett for å sove, og vi slipper å re opp, sier Bård Ylvisåker.

Sirkusbarn TVNorge har hyret dem inn som høstens talkshowsatsing. Hver mandag og onsdag ut november skal Ylvis lage direktesendt show med publikum i salen fra Riksscenen på Grünerløkka.

- Familiene våre er vant til sånt liv. De er sirkusbarn som farter rundt.

- Vi kan være borte en periode, for så å være hjemme i to måneder, sier Bård Ylvisåker.

Selv har han samboer og tre barn i alderen to, seks og ni år. Storebror Vegard har to barn på to og fire år med kona som han giftet seg med i sommer.

Hotellbesøk - Det blir ikke mange bergensturer på oss de kommende månedene. Men familien kommer jo over, og barna elsker å bo på hotell, sier Ylvis-brødrene.

LAGER TV: Ylvis-brødrene Bård (t.v.) og Vegard liker ikke å se på tv. - Vi foretrekker heller å lage tv, sier de to humoristene, som mandag debuterer med talkshowet «I kveld med Ylvis». Foto: Anders Grønneberg
LAGER TV: Ylvis-brødrene Bård (t.v.) og Vegard liker ikke å se på tv. - Vi foretrekker heller å lage tv, sier de to humoristene, som mandag debuterer med talkshowet «I kveld med Ylvis». Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Mandag 19. september er det premiere på «I kveld med Ylvis». Talkshowformatet er nytt for brødrene.

- I utlandet er det ikke uvanlig at talkshowverter er humorister. Hvis vi har noen forbilder, så er det David Letterman - og han er jo ganske morsom, sier Vegard Ylvisåker.

Ser aldri tv Det er blitt mye tv på gutta, men selv er de ingen tv-slaver. De synes det er mye bedre å lage programmer selv enn å måtte se det andre gjør.

- Jeg ser aldri på tv, sier Bård Ylvisåker.

Men de gleder seg og lover fartsfylt underholdning utover høsten på TVNorge. Konseptet er deres. Og de fyller den timelange sendeflata med det de selv ønsker.

Raske menn - Det blir oss to, sammen med humorist og altmuligmann Calle Hellevang-Larsen, han fra Raske menn.

Talkshowet skal gå hver mandag og onsdag kveld, og er såkalt «live on tape» - d.v.s. at det blir tatt opp live samme kveld som det blir sendt.

- Det gir oss den direktenerva vi liker. Vi skal gjøgle. I tillegg kommer det mange ferdige opptak gjort i studio eller på gata, sier Ylvis-brødrene.

Flytter showet Showet «Ylvis 4» har gått sin seiersgang på Ole Bull Scene i guttas hjemby Bergen i år. Nå kommer det til Oslo.

- Når vi nærmer oss slutten på tv-showet, blir det full fart på Edderkoppen, sier Ylvis.

TRIO PÅ TV: Bård (t.v.) og Vegard Ylvisåker (t.h.) har fått med seg moromannen Calle Hellevang-Larsen fra Raske menn. Foto: TVNorge
TRIO PÅ TV: Bård (t.v.) og Vegard Ylvisåker (t.h.) har fått med seg moromannen Calle Hellevang-Larsen fra Raske menn. Foto: TVNorge Vis mer

«Ylvis 4» fikk gode kritikker. Nå gjør de sin egen «osloversjon».

- Det blir noen forandringer. Men vi snakker aldri om hva vi byr på, enten det er på tv eller fra scenen, sier Vegard Ylvisåker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!