Ylvis sitter fast på Billboard-lista

Fremdeles på sjetteplass.

Foto: Linus Sundahl-Djerf
Foto: Linus Sundahl-DjerfVis mer

(Dagbladet): På den nylig oppdaterte Billboard Hot 100-lista, ligger «The Fox» på 6. plass for tredje uke på rad.

Det vil si at den omfangsrike promoturen til New York for to uker siden, hvor de besøkte Jimmy Fallon og Today Show, samt lot seg intervjue av medier som New York Times og Rolling Stone, ikke har gitt utslag på Billboard Hot 100-lista så langt i form av listehopp.

«The Fox» fortsetter imidlertid å være USAs mest streamede låt for øyeblikket.

Har klatret Den mye omtalte låta om hva slags lyder reven lager debuterte på den amerikanske Billboard-listas 29.-plass for én måned siden.

Siden har «The Fox» klatret oppover det som regnes som verdens viktigste hitliste, og vært innom både flere plasseringer før den nå holder stand som den 6. mest populære låten.

Av norske artister er det bare a-ha som har klart å kapre førsteplassen på den gjeve lista. Det skjedde i 1985 med låta «Take on Me». Også denne uka er det artisten Lorde som har fått den aller gjeveste plasseringen på Hot 100-lista, med låta «Royals».

Youtube-suksessen ser heller ikke ut til å avta. Det var her eventyret begynte, da TVNorge la ut videoen som en promo for brødrenes talkshow 3. september i år.

I skrivende stund har Youtube-videoen blitt sett 151 millioner ganger i løpet av sju uker.

- Skjønner ikke Brødrene fra Bergen har ved flere anledninger uttalt at de ikke helt forstår hvorfor «The Fox» er så populær.

- Det er det ingen skjønner. Hadde man skjønt det, hadde man jo laget drøssevis av sånne, sa Ylvis-brødrene til Dagbladet forrige uke.