Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ylvis vokste opp med borgerkrig, afrikansk dans og kjele på hodet

I kveld samler de inn faddere for Unicef.

(Dagbladet): - Vi hadde foreldre som ga oss veldig frie tøyler, sier Vegard Ylvisåker.

Brødreparet som i dag er blant Norges mest kjente komikere, tilbrakte barndommen i Afrika - blant annet i Angola.

- På et tidspunkt i Angola, mens det var borgerkrig, sendte mamma og pappa oss sammen med en annen nordmann inn over krigssonen og inn i en by for å hjelpe til med en radio som var ødelagt, fortsetter Vegard.

LES HELE INTERVJUET MED YLVIS-BRØDRENE PÅ DAGBLADET PLUSS (BAK BETALINGSMUR).
En annen gang brukte mange lokale maskingevær til å feire på julaften, i mangel på fyrverkeri. Da Bård glemte igjen julegavene sine ute i hagen på julaften, måtte han love å ha en kjele på hodet for å få lov til å hente dem.

- Vi fant kuler på taket etterpå, men det var aldri skummelt, sier Bård om episoden i dag.

Men oppveksten i Angola har gjort brødrene opptatt av fattigdom og bistand. Det er bakgrunnen for at sesongens aller siste episode av talkshowet «I kveld med Ylvis» på TVNorge i kveld i sin helhet er viet UNICEF. I løpet av en to timers lang direktesending skal Bård og Vegard Ylvisåker med gjester forsøke å verve så mange faddere til FN-organisasjonen som mulig.
- Jobben vår er å gå rundt i Emil-klær og ringe på hos folk. Det er helt meningsløst. Så det er hyggelig å få gjøre noe ordentlig, sier Bård Ylvisåker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media