LEDER

Ynkelig stillhet

Likestillingsministeren gjør ikke jobben sin.

INGEN KOMMENTAR: I mars sa Linda Hofstad Helleland at hun var beæret over rollen som ambassadør for She Decides. Nå sier hun ingen verdens ting. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INGEN KOMMENTAR: I mars sa Linda Hofstad Helleland at hun var beæret over rollen som ambassadør for She Decides. Nå sier hun ingen verdens ting. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Svaret fra Likestillingsdepartmentet til Dagsavisens journalist var kort og kontant, da han ba om en kommentar fra Linda Hofstad Helleland om abort.

«Viser til henvendelse. Statsråden ønsker ikke å kommentere. Hun har ingen ytterligere kommentarer.»

Barne- og likestillingsministeren ble i vår utnevnt til ambassadør for bevegelsen «She Decides». Initiativet ble startet av regjeringen i Nederland, for å motarbeide effekten av at Donald Trump stopper pengestøtte til bistand som involverer familieplanlegging og abort. Ambassadørene forplikter seg til å støtte og forsvare kvinners rett til abort verden over, og det framheves at de har makt til å påvirke lovgivning og pengestøtte. De skal snakke høyt og klart om kvinners rettigheter til å bestemme over sin egen kropp – uten spørsmål.

I mars sa Helleland at hun var beæret over rollen. Nå sier hun ingen verdens ting.

«Viser til henvendelse. Statsråden ønsker ikke å kommentere. Hun har ingen ytterligere kommentarer», svarte departementet på Dagsavisens andre henvendelse.

Bakgrunnen er selvsagt at Norge i mars hadde noe å være stolte av. Da hadde regjeringen økt bevilgningen til arbeidet med seksuell og reproduktiv helse, for å bidra til å demme opp for USAs «Global Gag Rule».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer