Yoko Ono stanser Lennon-dokumentar

Blir muligens aldri vist.

Yoko Ono stanset premieren på en ny dokumentarfilm om sin avdøde mann, Beatles-stjernen John Lennon.

«Tre dager i livet» skulle hatt verdenspremiere på Berwick Academy i den amerikanske delstaten Maine tirsdag. Slik gikk det ikke.

Advokater som representerer Yoko Ono satte en effektiv stopper for visningen på privatskolen, og viste til at Lennons enke slett ikke hadde gitt tillatelse til dette.

Den to timer lange dokumentarfilmen bygger på opptak som ble gjort av Onos tidligere mann Tony Cox, hjemme i Lennons leilighet i løpet av en tredagers periode i februar 1970, to måneder før Beatles ble oppløst.

Ono hevder å sitte på rettighetene til opptakene, noe produsentene Ray Thomas og John Fallon angivelig skal ha forsøkt å omgå ved å vise den gratis på skoler.

Thomas og Fallon kjøpte originalopptakene til Cox for drøyt 6 millioner kroner i 2000. Lennon-filmens videre skjebne er nå uviss.(NTB)

STANSET DOKUMENTAR: Yoko Ono hevder hun sitter på rettighetene til bilder brukt i «Tre dager i livet». Foto: SCANPIX/REUTERS
STANSET DOKUMENTAR: Yoko Ono hevder hun sitter på rettighetene til bilder brukt i «Tre dager i livet». Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer