Young igjen

Etter Neil Youngs konsert på Roskilde i forrige uke, formante Dagbladets anmelder oss om å straks starte den mentale forberedelsesprosessen før Oslo-konserten. Onsdag er den store dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Musikk-hungrige som ikke skal tilbringe uka på Quart-festivalen, men heller har valgt seg ut Neil Youngs konsert i Oslo Spektrum, har ingen grunn til å henge med hodet. Alt tyder på at rock-legenden er i slaget i sommer.

Roskilde-konserten Young holdt for bare noen dager siden, drev kritikere og publikum til både henrykt jubel og rørt gråt. «Tidenes råeste konsert», hevdet Dagsavisens anmelder. «Han spilte som en supermann», skrev danske Berlingske Tidene. Mannen bør aldri slutte å spille rock, insisterte Dagbladets Håkon Moslet, i ærbødig takknemlighet over å ha fått være tilstede på konserten.

Følelser og politikk

Det ser heller ikke ut til at den gamle rockeren kommer til å gi seg med det første. Young har laget og framført musikk i et ustoppelig tempo siden debuten i 1969. Ved siden av de offisielle utgivelsene, er det bevart mengder med opptak som aldri er blitt gitt ut. Og 55-åringen har åpenbart fremdeles mer å gi, i sitt femte tiår som musiker.

Vidt spenn

Siden gjennombruddet på begynnelsen av 70-tallet har Young utforsket et musikalsk territorium som beveger seg uforutsigbart over et vidt spenn - fra akustisk country til høylytt elektrisk gitar-rock.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer