Young\'ern er sint

Det er en harmdirrende og politisk refsende Neil Young (60) vi møter på hans nye cd, som ligger gratis på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Den politiske rocken er ikke død. Nå har Neil Young lagt ut sitt siste album, «Living With War», på sin hjemmeside. Dette er hans korstog mot krig, overgrep og president George W. Bush. Spesielt på «Let\'s Impeach The President» får Bush fortjent juling som virkelig svir.

Crazy Horse-ånd

Lydkvaliteten er neppe like god som på plate, men med pc-en koblet til stereoanlegget fungerer det helt glimrende. Dette er så visst ingen hi-fi-utgivelse, men en skranglete, rufsete sak som virker liveinnspilt i skikkelig Crazy Horse-ånd. Alle som foretrekker cd, eller ikke får tak på dette med musikk på Internett, får vente et par uker. 15. mai blir albumet å finne i plateforretningene. Neil Young har et kall her i livet, en misjon: Han følger sitt hjerte, som er på rett plass. Denne gangen tar kanadieren virkelig et oppgjør med den politiske ledelsen i USA. For at han hegner om sitt kontinent, er det ingen tvil om. «Living With War» avslutter med «America The Beautiful» båret fram med kjærlig og stolt korsang.

Følelsesladd mot krig

Det er ikke originaliteten, men den bitende harmen, vreden og frustrasjonen som gjør «Living With War» til en så god plate. Og det er i den skranglete sammenhengen, med trommer bass, gitar - og trompet, jeg synes han er aller best. Det er intensiteten og kraften i uttrykket som gjør «Living With War» til en stor utgivelse. På «The Restless Consumer» slynger han ut meldinger som I don\'t need no more lies/no terror squads og andre ting han ikke vil vite av. Dette er messende og følelsesladd og kanskje et av de beste antikrigsinnleggene jeg har hørt på lenge. Verden er i krig. Vi har sporet av, men den politiske ledelsen i USA (og flere andre land) skjønner ikke alvoret. Det hører vi mer om i lokomotivlåta «Shock And Awe» og den styggvakre «Looking For A Leader».Vi trykker denne mannen til vårt bryst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer