Ny skandale

- Youtube er et ormehull for pedofile

Flere annonsører har trukket reklame fra plattformen. - Avskyelig, sier selskapet selv.

SKANDALE: Youtube har fått massiv kritikk for å ha spredt seksualiserte videoer av små barn, og latt voksne mennesker holde på med upassende aktivitet i kommentarfeltene. Foto: NTB Scabnpix
SKANDALE: Youtube har fått massiv kritikk for å ha spredt seksualiserte videoer av små barn, og latt voksne mennesker holde på med upassende aktivitet i kommentarfeltene. Foto: NTB Scabnpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag publiserte Youtuber Matt Watson en video som har vakt stor oppsikt. Han hevder å ha oppdaget et mulig problem i algoritmen, som har skapt en arena for pedofile som ønsker tilgang til overgrepsmateriale av unge barn.

- Jeg vil kalle det et ormehull for pedofile. Her utveksler de sosiale medier-kontakter og deler lenker til barneporno i kommentarfeltene. Youtubes algoritmer legger til rette for det, sier han.

Torsdag melder YouTube at de har stengt over 400 Youtube-kanaler, samt at de har stengt kommentarfeltet på flere titalls millioner Youtube-videoer. De har også rapportert ulovlige kommentarer og varslet politiet.

Fire klikk

Dagbladet har testet hvor enkelt det er å få tilgang til innholdet. Vi opprettet en helt ny Youtube-konto, som da er uten søkehistorikk som påvirker de anbefalte videoene man får servert på plattformen.

Fra vi startet med å søke på en helt ordinær video tok det oss nøyaktig ett klikk før dataskjermen var fylt med utelukkende videoer av små lettkledde jenter. Når du kommer til dette punktet, sørger algoritmene for at kun liknende videoer anbefales.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer