Youtube lager ny musikkvideo-side

Skal bli verdens største.

ENORM BASE: Youtube har ekstremt mange musikkvideoer allerede, men sliter med at utgiftene til plateselskaper og musikkforlag er for høye sammenliknet med annonseinntektene. Nå skal en ny side forhåpentlig rette på det. FOTO: FAKSIMILE
ENORM BASE: Youtube har ekstremt mange musikkvideoer allerede, men sliter med at utgiftene til plateselskaper og musikkforlag er for høye sammenliknet med annonseinntektene. Nå skal en ny side forhåpentlig rette på det. FOTO: FAKSIMILE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Youtube har tidvis vært på kant med deler av platebransjen - Warner Music har som kjent trukket sine videoer fra siden, mens engelske brukere ikke får se musikkvideoer på grunn av en pengekrangel med organisasjonen The Performing Rights Society.

Nå har imidlertid Youtubes eiere Google og verdens største plateselskap Universal Music inngått et samarbeid.

I løpet av det neste året håper de to at nettadressen vevo.com blir den alle musikkinteresserte nettbrukere skal lagre i sine bokmerker. Her skal Universal legge ut alt av musikkvideoer, konsertopptak og intervjuer fra sitt arkiv.

Skal bli størst
en pressekonferanse i går sa Universals sjef Doug Morris at platebransjen gjorde en feil i forbindelse med MTVs åpning på 80-tallet, da de gikk med på at musikkvideoer først og fremst er å regne som reklame for artisten.

Nå som platesalget har gått kraftig ned må derimot alle sider av en artists virksomhet gi inntekter.

- Vevo vil bli den beste siden for musikkinnhold for et stort publikum. Allerede ved lansering bør Vevo ha mer trafikk enn noen annen videoside i verden, sier Morris.

Må få med de andre
Universal har jobbet lenge for å bli enige med Youtube om å starte opp en helt ny site. Håpet er at en ny merkevare skal kunne tjene mer på reklame enn det Youtube greier i dag.

Youtube sliter i dag med vederlag til opphavsmenn og plateselskaper, som er for store sammenliknet med hva siden har av inntekter.

Siden vil bli heleid av Universal, som nå får en utfordring i å overbevise de andre plateselskapene om å bli med. Planen er at andre musikkvideosider - som MTV.com, AOL og Yahoo - skal bli nødt til å embedde fra Vevo.

Om Doug Morris & co. får med seg de andre store, kan siden med andre ord bli den eneste i verden som tilbyr godkjente musikkvideoer på nettet. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer