- YouTube og Twitter ødelegger kulturen

Nettets kulturpessimist rir igjen.

MENER YOUTUBE ØDELEGGER KULTUREN: Andrew Keen mener sosiale medier skaper et samfunn der alle snakker, og ingen lytter. Foto: Boris Veldhuijzen van Zanten under en Creative Commons-lisens.
MENER YOUTUBE ØDELEGGER KULTUREN: Andrew Keen mener sosiale medier skaper et samfunn der alle snakker, og ingen lytter. Foto: Boris Veldhuijzen van Zanten under en Creative Commons-lisens. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Når alle snakker og ingen lytter, dør kulturen. Det mener Andrew Keen, forfatter av boka «The Cult of The Amateur: How today's Internet is killing our culture». Keen er en av de mest profilerte kritikerne av nettets delingskultur og demokratiseringen av mediesamfunnet, og har sikret seg klippekort til nett- og mediekonferanser over hele verden.

Vi i Dagbladet.no skrev om Keen da boka hans kom i 2007. - Millioner på millioner av ordkåte apekatter skaper en endeleløs, digital flom av middelmådighet, sa han da.

HAN KALLES «the anti-christ of Silicon Valley». Nylig var han på Nordiske Mediedager i Bergen med sitt nesten karrikert kontrære og spissformulerte angrep på YouTube, Twitter, blogger og alt det andre fæle som i hans øyne får kulturen til å råtne på rot. Kanskje rakk han en kaffe med meningsfellen Bernt Hagtvet, professoren som mener nettdebatten er en kloakk? Keen mener på sin side at sosiale medier og brukerskapt innhold faktisk dreper kulturen, fordi vi alle er så travle med å kringkaste oss selv at vi ikke lenger er villige til å betale for «ordentlig» kultur.Det er enkelt og fristende å avfeie Keen som grinebiter og kolportør av reaksjonær, fordomsfull kulturpessimisme. At nettet er det beste som er skjedd kulturen og demokratiet siden Gutenberg, synes åpenbart for svært mange av oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer