Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Nun

Youtube-reklame skremmer vettet av seere: - Fikk nesten hjerteinfarkt

Nå har Youtube satt foten ned for «The Nun».

SKREKK OG GRU: En Youtube-reklame for skrekkfilmen «The Nun» har satt en støkk i mange seere. 21. september har filmen norgespremiere. Se trailer her. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Markedsavdelinga i Warner Bros. Pictures tok muligens litt for hardt i da de skulle reklamere for deres kommende skrekkfilm, «The Nun», på Youtube.

En seks sekunder lang Youtube-annonse har nemlig skremt livskiten ut av mange seere, og vakt sterke reaksjoner.

Klippet viser et volumsignal som blir skrudd ned, noe som trolig har lurt mange til å skru opp volumet på datamaskinen sin.

Etter få sekunder dukker det plutselig opp et bilde av en «skrekknonne», akkompagnert av et voldsomt skrik, før seeren får vite at filmen «The Nun» har kinopremiere i september ...

Advarer

Youtubes algoritmer fungerer slik at det ikke bare er skrekk-entusiaster som har fått med seg reklamen.

Klippet har derfor dukket opp uventet før en rekke Youtube-videoer, slik Twitter-brukeren Roshan opplevde da han skulle se en helt alminnelig spillvideo:

«Jeg skjelver og har tårer i øynene akkurat nå», skriver Twitter-brukeren om den skumle overraskelsen.

Flere skriver på Twitter at det ikke er mulig å «hoppe over» reklamen, noe som betyr at man må se alle seks sekundene før man får gå videre til Youtube-klippet man egentlig skulle se.

Mange har publisert oppdateringer i sosiale medier for å advare andre mot «The Nun»-reklamen.

«Jeg råder deg til å se vekk og/eller skru ned volumet hvis du har angst eller bare hater å bli skremt. Vær så snill å retweete for å redde et liv», skriver Twitter-brukeren Apple, hvis beskjed har blitt retweetet over 130 000 ganger.

Jay skriver på Twitter at annonsen nesten ga ham hjerteinfarkt.

«Dere kunne bare reklamere for filmen uten å skade noen», skriver han, med adresse til distributøren Warner Bros.

Har fjernet annonsen

Youtube har tatt kritikken på alvor. Variety skriver at videogiganten har valgt å fjerne annonsen, da den bryter med reglene deres om sjokkerende innhold.

nettsidene deres står det at Youtube «etterstreber å unngå å støte eller sjokkere brukerne sine med reklamer, nettsider eller apper som er upassende for reklame-nettverket deres».

«Reklame som trolig vil sjokkere eller skremme» er blant eksemplene på slikt upassende innhold.

«The Nun» har norgespremiere 21. september, og er den femte filmen som kommer fra «Conjuring»-universet.

Handlinga finner sted i Romania i 1952. Nøkkelingredienser er et mystisk dødsfall, et kloster og ei demonisk nonne.

Filmskaper James Wan, som står bak «The Conjuring» og «The Conjuring 2», har trukket i skrekk-trådene også denne gang. Hovedrolleinnehaverne er Demian Bichir, Taissa Farmiga og Jonas Bloquet.

TRAILER: «The Nun» bygger videre på universet fra to år gamle «The Conjuring 2» (video). Video: Warner Bros. PicturesVis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer