Youtube satser stort på ny musikkpris

Stabler på beina spektakulært show i New York med Lady Gaga og Eminem som trekkplaster.

OPPTRER: Lady Gaga, Eminem og Arcade Fire er artister som foreløpig er booket til den første Youtube Music Awards-utdelinga, som arrangeres på Lower East Side på Manhattan i november. Alle foto: SCANPIX
OPPTRER: Lady Gaga, Eminem og Arcade Fire er artister som foreløpig er booket til den første Youtube Music Awards-utdelinga, som arrangeres på Lower East Side på Manhattan i november. Alle foto: SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Med et vell av musikkvideoer og evne til å breake nye artister overfor et verdensomspennende publikum, har Youtube blitt kalt «det nye MTV».

Nå går nettstedet enda lenger i å emulere den falne musikk-TV-giganten, som i våre dager stort sett viser realityserier.

3. november arrangeres nemlig Youtube Music Awards - et helt nytt prisutdelingsshow som kan skilte med opptredener av artister som Lady Gaga, Eminem og Arcade Fire.

Logisk skritt Dermed går det Google-eide nettstedet rett i strupen på MTV, som fortsatt skaper global hurlumhei en gang i året med sine spektakulære MTV Music Video Awards-show; et slags yngre og mer løssluppent alternativ til musikkbransjeprisen Grammy. På denne siden av Atlanterhavet har MTV også sitt European Music Awards.

- Youtube Music Awards er det logiske neste skrittet i vårt arbeid for å støtte artister og band, og vise fram Youtubes rolle i det musikalske økosystemet, sier Youtubes visepresident for markedsføring, Danielle Tiedt, ifølge mediebransjemagasinet Advertising Age.

Hun har hyret inn regissøren Spike Jonze - som i sin tid laget den banebrytende videoen til Beastie Boys' «Sabotage», blant mye annet - til å være kreativ sjef for prisutdelinga, som selvfølgelig streames live på Youtube.

Musikkvideoer på direkten Den går av stabelen på Manhattan med skuespiller og musiker Jason Schwartzman som programleder, men skal også ha innhold som sendes direkte fra London, Moskva, Seoul og andre steder.

- I tillegg til å dele ut priser, kommer vi til å lage nye musikkvideoer på direkten. Hele kvelden skal føles som en Youtube-video i seg selv, sier Jonze til Hollywood Reporter.

Selve prisene skal deles ut i seks kategorier, og nominasjonene vil basere seg på antall visninger, antall «likes» og antall delinger av videoer på Youtube. Etter at nominasjonene om kort tid er offentliggjort, er det Youtube-brukerne som skal stemme fram vinnerne.

Så kan vi bare begynne å spekulere i hvordan statuettene vil se ut.

- Det er foreløpig en hemmelighet, sier Danielle Tiedt til USA Today.

VERT: Jason Schwartzman, blant annet kjent fra flere Wes Anderson-filmer og TV-serien «Bored to Death», blir programleder for pris-showet. Foto: SCANPIX
VERT: Jason Schwartzman, blant annet kjent fra flere Wes Anderson-filmer og TV-serien «Bored to Death», blir programleder for pris-showet. Foto: SCANPIX Vis mer