NYE LIV: Youtuberne Preben «Prebz» Fjell og Dennis Vareide har brutt med hverandre og begynt nye liv. Dennis har blitt singel, mens Preben har stiftet familie og fått barn. Video: Sofie Braseth og Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Prebz og Dennis

Youtube-stjerne Dennis Vareide er nysingel: - Har fått sjokkerende mange meldinger

I kveld kan han og makker Preben «Prebz» Fjell vinne Folkets Amanda.

HAUGESUND (Dagbladet): - Vi har den perfekte kontrasten her, sier Preben Fjell (27) og ser ertende bort på kompisen.

Mens Fjell nylig ble pappa for første gang, er Dennis Vareide (28) nysingel.

- Det er en annen hverdag. Det er surrealistisk at det er så mye fokus på at jeg er singel. Det er jeg ikke vant til i det hele tatt, sier Vareide og blir rød i kinnene.

I juli ble det kjent at han og Katrine Olset Rikoll gikk hver til sitt etter over to år som kjærester.

TRAILER: Prebz og Dennis er Norges største og mest populære YouTube-stjerner. I august 2017 hadde «Prebz og Dennis: The Movie» premiere på norske kinoer. Video: Nordisk Film DistribusjonVis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Meldings-boost

28-åringen, som i vinter var å se i TV 2-suksessen «Farmen Kjendis», røper at det smalt i innboksen da hans nye sivilstatus ble kjent.

- Dagen det sto i avisa fikk jeg sjokkerende mange meldinger. Det var koselig, sier Vareide og gliser.

- Hvor mange meldinger da?

- Jeg vet ikke hvor mange, jeg gadd ikke telle.

Inntil videre har han ikke møtt noen ny.

- Nei, jeg tar det rolig. Jeg tror jeg skal lande litt, og være for meg selv. Så får vi se etter hvert hva framtida bringer.

Kan vinne Amanda-pris

Fjell og Vareide har omsatt for millioner med Youtube-kanalen «Prebz og Dennis».

I kveld kan gutta vinne Folkets Amanda for filmen «Prebz og Dennis: The Movie», når Amandapris-utdelinga går av stabelen i Haugesund. Youtuberne konkurrerer mot filmer som «Den 12. mann», «Thelma» og «Utøya 22. juli»

Prisutdelinga sendes på TV 2 fra klokka 21.40. Det er for øvrig siste gang kanalen viser Amanda-prisen.

I januar annonserte Fjell og Vareide at de legger ned Youtube-kanalen. Prisutdelinga blir noe av det siste de to gjør sammen.

- Det her blir en fin avslutning. Det er merkelig. Det blir et nytt eventyr for oss begge. Det trengtes, sier Vareide om å skille lag med Fjell.

Omsatte for 3,9 millioner

I fjor omsatte youtubernes selskap, Rakkerfilm AS, for 3,9 millioner kroner. Duoen frykter ikke for inntektsgrunnlaget når de nå går hver sin vei.

- Inntekten var delt på fem, så vi har hatt en relativt normal lønn. Da vi ga oss var vi ganske sikre på at hele gjengen har kompetanse nok til å greie å ha en kul nok jobb videre, sier Vareide, som i vår har fått prøve seg som programleder hos NRK.

Han legger til at man ikke bare kan tenke på penger.

- Man må tenke på hva mer man har lyst til å gjøre. Vi fikk til alt med Prebz og Dennis, og da var det på tide å gjøre noen nye ting.

Vant i tingretten

I januar ble en da 19 år gammel youtuber dømt til å betale Dennis Vareide 50 000 kroner i oppreisning og 90 000 i saksomkostninger.

Youtuberen ble dømt for ærekrenkelse, etter å ha publisert grove påstander om Vareide.

I april hadde Vareide fortsatt ikke mottatt oppreisningen og saksomkostningene. I et intervju med Dagbladet sa Vareide at han ville tvangsinnkreve pengene fra youtuberen.

Lørdag kveld sier Vareide at pengene fortsatt ikke er inne på konto.

- Det var ikke forventet i det hele tatt at jeg skulle få noe med det første. Det er et krav som varer resten av livet. For meg er det en chill sparekonto. De kommer vel kanskje om et par år.

28-åringen forteller at beløpet nå har gått til tvangsinndrivelse.

- Hvordan har saken påvirket deg?

- Da jeg sto i det, var det tungt. Men jeg føler at det er godt lagt bak meg. Nå ser jeg framover.

Dagbladet har lørdag kveld forsøkt å få en kommentar fra den dømte youtuberen, uten å lykkes.