YouTube-stjerne dømt for å ha ydmyket hjemløs

Lurte hjemløs mann til å spise Oreo-kjeks med tannkrem.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske YouTube-stjerna Kanghua Ren, bedre kjent som ReSet, er dømt til 15 måneders betinget fengsel etter å ha ydmyket en hjemløs mann, skriver The Guardian.

Oreo-kjeks med tannkrem

Bakgrunnen for dommen er at han i 2017 aksepterte et veddemål som gikk ut på at han skulle skrape kremen av en Oreo-kjeks og erstatte den med tannkrem.

ReSet fant en rumensk mann som bodde på gata i Barcelona, ga ham Oreo-kjeksen med tannkrem og 20 euro, og filmet hele hendelsen.

Den hjemløse mannen kastet etter hvert opp.

- Jeg har aldri blitt så dårlig behandlet mens jeg har levd på gata, har den hjemløse mannen, omtalt som Gheorge L, fortalt El Pais, ifølge Independent.

- Kanskje jeg gikk litt for langt, men se på den lyse siden: dette hjalp ham med å rengjøre tennene. Jeg tror ikke han har pusset dem siden han ble fattig, sa 21 år gamle ReSet i videoen.

- Overdriver spøken

Da ReSet publiserte videoen på YouTube, førte det til raseri og videoen ble tatt ned etter noen få dager. Youtuberen forsøkte så å bøte på skaden ved å gi 300 euro til den hjemløse mannens datter, i et forsøk på å forhindre rettslig etterspill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer