Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Youtube-stjerne skal lede Nobel-show

Australske Derek Muller har over 3 millioner følgere.

(Dagbladet): 33-åringen er en populær foredragsholder og programleder i Australia, har en akademisk grad fra universitetet i Sydney og tre millioner følgere på sin Youtube-kanal der han forklarer alle slags fysiske fenomen.

Han er ikke minst kjent for slinky drop-eksperimentet som gikk viralt i 2012. Nordmenn med tv-serien om tungtvannet friskt i minnet kan også ha glede av hans pedagogiske forklaring på Heisenbergs usikkerhetsprinsipp.

Nå skal Derek Muller lede backstagesendinga på Nobelinsituttets offisielle Youtube-kanal før Nobelkonserten fredag.

- Dette blir en eksklusiv halvtime med nerve, musikk, intervjuer og Nobel-historie foran og bak scenen som fyrer opp til årets konsert, live på Youtube fra Telenor Arena, sier presseansvarlig for Nobelkonserten, Dag Hvaring.

- Jeg ble utrolig glad for muligheten til å ta del i Fredspriskonserten. Det å få lede en sending knyttet til en så prestisjetung pris er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg ønsker å ta del i arrangementet for å vise min støtte og takknemlighet overfor mennesker som jobber for å forandre verden til det bedre, sier Derek Muller selv, ifølge en pressemelding fra Nobelinstituttet.

Selve Nobelkonserten ledes i år av Jay Leno, mens Jason Derulo, Kygo og A-ha er de største artistene som opptrer. Også Aurora, MØ og den tunisiske singer-songwriteren Emel Lathouthli skal på scenen.

Fredspriskonserten blir den 22. i rekken og arrangeres til ære for Kvartetten for nasjonal dialog fra Tunisia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media