Youtube ut mot vaksinemotstandere

Vil gjøre det vanskeligere å tjene penger på feilinformasjon.

UTBRUDD: Et skilt advarer om meslingutbrudd på en klinikk i Vancouver, USA. Foto: AP / NTB Scanpix
UTBRUDD: Et skilt advarer om meslingutbrudd på en klinikk i Vancouver, USA. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sosiale medier som Pinterest og YouTube innfører tiltak som skal gjøre det vanskeligere for vaksinemotstandere å spre sitt budskap.

Mediene er blitt beskyldt for å tilrettelegge for spredning av feilinformasjon, og dette presset har ført til at noen av nettstedene innfører tiltak for å begrense denne spredningen.

Pinterest bekreftet mandag at de innførte endringer i fjor, noe som første ble kjent gjennom en artikkel i Wall Street Journal forrige uke. Selskapet sier det har blokkert enkelte søk som gjelder vaksiner og kurer mot kreft, fordi resultatene ledet brukerne til skadelig feilinformasjon.

Fjerner inntekter

- Vi vil at Pinterest skal være et inspirerende sted for folk, og det er ikke noe inspirerende med feilinformasjon. Derfor fortsetter vi å jobbe for å holde misvisende innhold unna nettstedet og vår søkemotor, sier en talsperson. Pinterest har også blokkert kontoer og fjerne innlegg som bryter retningslinjene om medisinsk feilinformasjon. Talsperson kunne ikke si noe spesifikt om omfanget av dette.

YouTube sa fredag at de fjerner annonser på antivaksine-videoer og dermed fjerner den viktigste muligheten for å tjene penger på slike videoer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer