Ypper seg mot NRK

TV 2s nye program "Sommertid" tar opp kampen med "Sommeråpent" - med mye av det samme innholdet.

NYTT PROGRAM:  Øyvind Fjeldheim er vert når TV 2 i programmet "Sommertid" tar i mot gjester på eget tak. Fjeldheim lover et lettbeint program med lave skuldre. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NYTT PROGRAM: Øyvind Fjeldheim er vert når TV 2 i programmet "Sommertid" tar i mot gjester på eget tak. Fjeldheim lover et lettbeint program med lave skuldre. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no):
- Det blir et aktuelt sommer-talkshow. Vi vil ha aktuelle gjester og musikk i hver eneste sending, beskriver programleder Øyvind Fjeldheim.

- Riktignok blir det ikke noen stor scenerigg, men akkustiske opptredener fra mange kjente artister. Vår musikkansvarlig, Tone Lise Skagefoss, kjenner jo alle i landet som har tatt i en gitar, ler han.

Politikermat
Programmet "Sommertid" skal sendes fra taket på TV 2-huset i Oslo, og har premiere 30. juni. Fjeldheim er klar over at de nå adopterer en NRK-tradisjon, men vil ikke kalle det noen kopi.

- Jeg vet ikke helt hva NRK skal gjøre i år, men vi sender ikke på samme tidspunkt, så vi går uansett ikke i direkte konkurranse. Vi hadde bare lyst til å lage et sommerprogram i ordentlig TV 2-ånd, selv om vi ikke har noen tradisjon for det, forteller programlederen.

Øyvind Fjeldheim forteller om et "sommeraktuelt" program med lave skuldre.

- Vi kommer til å følge nyhetsbildet, men det blir ingen tunge debatter. Dette skal være lett underholdning, forklarer Fjeldheim, og legger til:

- Vi vil også ha kokk hver dag, med den vrien at det er en politiker som står for matlagingen.


- Lykke til!

Den jevne TV-seer vil nok kjenne igjen trekkene fra NRKs "Sommeråpent", som lenge har servert utendørs livemusikk, gjester og matlaging. I år sender statskanalen fra Youngstorget, med Hilde Hummelvoll og Siv Helberg som programledere.

Tv-sjef i NRK, Arne Helsingen, er slett ikke bitter, og ønsker TV 2 lykke til med sitt nye prosjekt.

- Dette er jo et kjent programkonsept, om det er på morgenen, ettermiddagen eller hva som helst. Hvis TV 2 nå ønsker å ha et slikt sommerprogram ønsker vi dem lykke til, sier Helsingen til Dagbladet.

Han mener konkurransen bare er sunn.

- Vi har vårt eget opplegg, så at TV 2 nå kommer på banen skjerper oss bare litt ekstra. Nå må vi legge oss i selen for å ha det beste
tilbudet, avslutter han.