Ypper til sirkus-krig

HAREID (Dagbladet): Linedanseren Carl-André Hjelvik har spinket og spart hele livet for å starte sitt eget sirkus. Nå skal hans Cirkus Carlo slåss med gigantene Arnardo og Merano.

Drømmen har gått i oppfyllelse: Med familiens 22-åringen flere hundre tusen kroner på å stable et sirkus på beina.

Denne sesongen skal Cirkus Carlo være seks måneder på veien i Norge.

Kamp om publikum

- Sirkus er livet. Oldemoren min var en rumensk sigøyner, så jeg har vel hatt det litt i blodet. Slik forklarer Carlo hvordan en sunnmøring kan bli hektet på sirkuslivet, som langt fra er glamorøst. -Bransjen er hard og full av tragedier, sier Carlo, som har lite til overs for sine konkurrenter.

- Arnardo og Merano liker ikke oss, sier han.

Carlo føler at han er i krig med dem.

- De store skal få merke oss, sier Carlo selvsikkert. Han ønsker seg et større telt og flere artister og dyr. Drømmen er sjøløver og kameler.

Singel

Carlo er ungkar, men har et ønske om en dag å få kone og barn, som kan være med og drive sirkuset videre.

- Dessverre er det ikke mange norske jenter som vil leve et slikt liv, sier den nybakte sirkusdirektøren.

Premiereforestillingen er over. Han tar av seg den dressen med gullbeslag som mormoren hans har sydd, før han hjelper til med å pakke ned teltet. I morgen venter et nytt publikum.

Gått gradene

Cirkus Carlo byr på sjonglører, balanseartister, hester, hunder og klovner i sin egen manesje hos de 15 ansatte i Cirkus Carlo. Gjengen kommer først og fremst fra Polen, Tsjekkia, Ukraina og Hviterussland, men også tre norske er med. To klovner og en direktør.

DRØMMEN: Carl-André Hjelvik (fjerde fra høyre) har startet sitt eget sirkus.