Ytringsfrihet - når det gjelder

Når en norsk P3-komiker blir drapstruet, avkledd og videofilmet av aserbajdsjansk politi, da tier Norges største avis.

TRAKASSERT: Amir Agharnejads P3-karakter ble for mye for aserbajdsjanske myndigheter.
TRAKASSERT: Amir Agharnejads P3-karakter ble for mye for aserbajdsjanske myndigheter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forkant av Melodi Grand Prix i Baku i Aserbajdsjan forrige uke, har mediene tutet publikum ørene fulle av bekymrede rapporter om menneskerettighetssituasjonen i landet. Berettiget, selvfølgelig. VG trykket allerede i februar en kronikk av journalist Marit Christensen om blant annet den eneveldige presidentfamilien Alijev, som styrer landet litt som en familiebedrift. Samme avis har referert Amnesty, som har fortalt om journalister som blir banket opp, som blir overvåket og videofilmet. Lørdag - på finaledagen - publiserte VG en sak om hvordan myndighetene i landet arresterte demonstranter samtidig som arrangementet gikk sin gang. Men én sak manglet: nemlig den om at den norske komikeren Amir Asgharnejad kvelden før var blitt holdt igjen i sikkerhetskontrollen på flyplassen i Baku. Der ble han, i et lite forhørsrom, tett omkranset av myndighetspersoner, tvunget til å kle av seg og til å tråkke og spytte på det persiske flagget - mens de videofilmet. Etterpå truet de med å komme til Norge og drepe ham dersom han fortalte om mishandlingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer