Ytringsfrihet gjennom kunst

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I EN FULLSATT sal ved Norsk Design- og Arkitektursenter arrangerte Grafill Oslo den 19. mai foredraget; Graffiti - kunst og formspråk. Med fokus på Graffiti som kunstretning og formspråk var den svenske graffitikunstneren Daniel Blomquist/Puppet vår hovedtaler. Med over 20 utstillinger bl.a. i Japan, New York og Europa, og arbeider innenfor reklame og magasiner, er han etterspurt som både kunstner og designer. I tilknytning til det nevnte foredraget inviterte vi medlemmer og interesserte til en workshop der vi ved hjelp av profesjonelle graffitikunstnere ville gi muligheten til å male graffiti på lerret. Responsen til arrangementet var stor, men Oslo kommune likte ikke idéen. Innsigelser fra kommunen gjorde at vi på kort varsel så oss nødt til å innstille workshopen. Bakgrunnen er Oslo kommunes 10- punkts strategi mot bekjempelse av tagging/graffiti.

GRAFILL har full forståelse for at tagging i det offentlige rom er blitt en stor belastning for samfunnet. Men graffiti i sin opprinnelige betydning er ikke synonymt med vandalisme, men er en kunstnerisk uttrykksform.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer