Ytringsterror

- I dag er ytringsfriheten blitt et skalkeskjul for kommersielle hensikter – en eksklusiv rett til å dramatisere virkeligheten etter ratingprinsippet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvem av disse skal ut: Tolv muntre muslimer i Pakistan som brenner en tøydokke av den svenske statsministeren? En pinlig berørt Valgerd Svarstad Haugland som leser erotiske passasjer fra «Sangen om den røde rubin»? Rumpa til kunstner Marianne Aulie som fyller innkjøpt spalteplass på vegne av undertrykte middelmådigheter? En kritikerbejublet stuntreporter som lar seg vulgærfornedre til middelstandens hviinende fryd? Eller min 90 år gamle tante Signe på Ulefoss som blir nektet å selge «Vakttårnet» fordi «senterledelsen» har privatisert det offentlige rommet?"

Vel, du har gjettet riktig. Det er selvfølgelig tante Signe som skal ut. I motsetning til de andre på listen representerer nemlig ikke tante Signe «ytringsfriheten». Hennes lavmælte idealisme kan tvert imot virke støtende på travle varehuskunder, der de haster gjennom senteret en fredags ettermiddag, uten andre tanker i hodet enn å komme seg tidsnok hjem til en ny overdose politisk korrekt humor fra den vitsesprengte åndseliten i Nytt på Nytt.

«Ytringsfriheten» er i dag selve grunnpilaren i markedssamfunnet. Denne friheten er for tiden så lovprist, omfavnet og misbrukt, at den like gjerne kunne vært omdøpt til ytringsterror. Det var kanskje denne vi fikk en smakebit av, da Tidsånden fikk det for seg at den skulle terge kristen-Valgerd med litt dannet mykporno på Fredssenteret?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer