Zara Larsson (17) beskyldes for plagiat

- Det er min feil, sier produsent.

RADIOTABBE:  Zara Larsson ble hyllet for sin tale på svensk radio. Deler av talen var imidlertid hentet fra en blogg, og ble ikke kreditert i programmet. Foto: NTB SCANPIX
RADIOTABBE: Zara Larsson ble hyllet for sin tale på svensk radio. Deler av talen var imidlertid hentet fra en blogg, og ble ikke kreditert i programmet. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige lørdag var Zara Larsson gjesteprogramleder i det svenske radioprogrammet «Sommar i P1»

Den svenske artisten ble i etterkant hyllet for innsatsen hun gjorde i programmet, der hun blant annet holdt en sterk tale om feminisme og netthat.

Hentet fra blogg Men deler av talen var ikke hentet fra hennes eget hode. Den var nemlig hentet fra et innlegg på bloggen til Louise Winblad, skriver Expressen.

- Jeg var ute på joggetur i går og hørte på hennes sommerprat. Da hørte jeg de ordene og tenkte «dette kjenner jeg igjen», sier Winblad til Expressen.

I blogginnlegget skriver Winblad at hun beklager til alle menn som hun mistenkeliggjør når hun er ute og går sent på kvelden, som verken er voldtektsmenn eller har andre onde hensikter. Det er disse uttalelsene Larsson «lånte» i programmet ved å gjengi teksten ordrett.

Winblad sier til Expressen at hun først og fremst er smigret over at teksten ble lest opp for et stort publikum, men at hun ønsket å bli kreditert.

Ansvarlig for «Sommer i P1», Elin Claesson, innrømmer at det har skjedd en feil og beklager på vegne av kanalen.

Larsson skal ha informert kanalen om at hun ønsket å sitere et blogginnlegg, men i redigeringen av programmet ble kildehenvisningen tatt bort.

- Min feil - Jeg glemte å ta med kildehenvisningen i redigeringen. Det er min feil - ikke Zaras, sier produsent Henrik Johnsson til Expressen.

Zara Larsson skal ha skrevet en kommentar på Winblads blogg der hun skriver at det var produsenten som ikke tok med kildehenvisningen og at hun beklager for feilen som ble gjort.

Den unge artisten ble allerede i 2008 kjent gjennom TV4s talentkonkurranse «Talang», som skaffet henne platekontrakt.

I 2013 herjet hun hitlistene med låta «Uncover» og samme året spilte hun også på Nobelkonserten i Oslo, den gang 15 år gammel.

I forrige uke sto hun på scena under «Allsang på grensen», og er i ferd med å bli godt kjent for også det norske publikummet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer