Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Zara Larsson - «Symphony»

Zara Larsson raser etter sensur: - Blodet mitt begynte å koke

Ny musikkvideo er merket «upassende».

SENSURERT: Videon til låta «Symphony» av Zara Larsson ble sensurert av Youtube da de mente det var upassende at to menn kysset. Artisten raste over beskjeden i sin egen podkast. Foto: NTB Scanpix. 
SENSURERT: Videon til låta «Symphony» av Zara Larsson ble sensurert av Youtube da de mente det var upassende at to menn kysset. Artisten raste over beskjeden i sin egen podkast. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

(Dagbladet): Den svenske popkometen Zara Larsson (19) slapp nylig sitt debutalbum «So good», og gjør stor suksess over hele verden.

Likevel har ikke videoen til låta «Symphony» like mange visninger som man kanskje skulle forvente.

Årsaken til det lave seertallet er at Youtube har sensurert videoen, og valgt å kategorisere den som «upassende» da den inneholder et kyss mellom to menn. Det skriver Expressen.

Låta er laget sammen med det britiske bandet «Clean Bandit», som hun skal på USA-turné sammen med senere i år.

KYSS: Dette klippet er å finne helt i slutten av musikkvideoen til Zara Larssons låt «Symphony», og er det  kysset Youtube mente var «upassende». Foto: Skjermdump.
KYSS: Dette klippet er å finne helt i slutten av musikkvideoen til Zara Larssons låt «Symphony», og er det  kysset Youtube mente var «upassende». Foto: Skjermdump. Vis mer

Rasende

Artisten selv raser over sensureringen, og forteller om reaksjonen i sin egen podkast «Sanningens mammor».

- Blodet mitt begynte å koke da jeg fikk vite det, sier hun i podkasten.

19-åringen understreker at hun ikke bryr seg så mye om at videoen får færre seere, men mener problemet ligger i synet man har på LHBT-personer (lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle).

Larsson er opprørt over hvordan mennesker behandler hverandre, og uttrykker at hun er lei av at homofile blir sett på som noe upassende og farlig.

- Denne Youtube-greia er en forlengelse av det virkelige problemet. Det er for jævlig. Det er dritirriterende at verden suger, sier hun.

Larsson sier også at hun har vurdert å kontakte Youtube for å argumentere for sin sak, og stille spørsmål om sensureringen.

Høye forventninger

Da Dagbladet var i kontakt med artisten tidligere denne måneden, før plateslippet, sa hun at hun selv hadde svært høye forventninger til det nye albumet.

- Jeg vil selvfølgelig at folk skal synes det er bra, og at det kan måle seg opp i mot responsen jeg har fått på de andre singlene jeg har sluppet det siste året, skriver Larsson i en e-post.

Hun forteller at hun har jobbet med «So Good»-albumet i omtrent ett år, og omtaler prosessen som lærerik og morsom, med mye jobb og reising inkludert.

- Jeg elsker virkelig jobben min, så det går fint, skriver hun.

Har aldri hatt et annet mål

Larsson har villet bli artist helt siden hun var liten, og forteller at hun aldri i løpet av livet har hatt noe annet mål enn å få synge.

Og når hun får spørsmål om hvem som er hennes største inspirasjonskilde, levner ingen tvil:

- Beyonce!!! Alltid!! Hun er den mest inspirerende kvinnelige artisten som fins, sier hun til Dagbladet, og legger til:

- Jeg lever av drømmen min, og det har alltid vært artistyrket som har vært «min vei».

- Hva er din største drøm?

- Akkurat nå er det å vinne en Grammy, Billboard og etter hvert dra på verdensturné, svarer 19-åringen.

Frittalende

Til tross for sin unge alder, har verdensstjerna allerede bemerket seg med store hits som «Never Forget You», «Lush Life», EM-låta «This One's For You» og ikke minst «Uncover», som herjet i 2013.

Men det er ikke bare gjennom musikken hun når ut til folket. For utenom å være artist er Larsson godt kjent for å være et frittalende vesen - særlig for sine feministiske budskap.

I 2015 gjorde hun blant annet et kondomstunt, som gikk ut på at hun tredde et kondom over hele foten sin, med et klart budskap:

- Til alle mannfolk som sier «pikken min er for stor for kondomer»: SETT DERE NED.

Etter dette stuntet ble hun hyllet av selveste Nicki Minaj, som skrev en kommentar på sin offisielle Facebook-side etter stuntet.

- Større enn et tårn, jeg snakker ikke om Eiffel..., skrev Minaj.

To all the guys saying "my dick is too big for condoms" TAKE A SEAT

Et innlegg delt av Zara Larsson (@zaralarsson)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media