Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Zelda best i verden

Nå er tidenes beste dataspill kåret. Les hvem som vant.

Spillene har lenge vært soleklar favoritter blant mange spillfanatikere - og nå har også spillserien «Legend of Zelda» stukket av med seieren i kåringen av beste spill noensinne. Det er resultatet etter at en jury bestående av skribenter fra bladet Entertainment Weekly og spilleksperter fra den amerikanske spill-TV-kanalen G4 har kåret de 100 beste spillene gjennom tidene.

«Zelda»-serien er en krønike av heroiske eventyr, og det siste spillet i serien, «The Legend of Zelda: The Wind Waker», har også mottatt toppkarakterer verden rundt - også her i avisa.

Alle er vurdert

Lista, som står på trykk i siste utgave av Entertainment Weekly, omfatter alle spillsjangre, alt fra klassiske arkademaskiner til dagens moderne spillkonsoller.

Nummer to på listen var id Softwares klassiker «Doom» fra 1993, som den gang ble like mye omtalt for sin revolusjonerende bruk av PC-grafikk, som for sitt ultravoldelige innhold. Deretter fulgte «Tetris», «Grand Theft Auto III» og «Grand Theft Auto: Vice City», tett etterfulgt av et svært amerikansk spill, «Madden NFL 2003».

ZELDA RULER: Serien om Zelda topper lista over tidenes 100 beste dataspill.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media