«Zelda» kommer til Nintendo DS

... og du kan spille Sega-spill på Revolution!

Se video fra det nye «Zelda»-spillet!

(Dagbladet.no): I kveld holdt Ninteno-president Satoru Iwata en pressekonferanse på Game Developers Conference i San Jose, USA.

Mange trodde at Iwata ville avsløre nye detaljer om deres kommende spillmaskin Revolution. Blant annet var det knyttet spenning til en mulig omdøping av konsollen, basert på rykter som svirret tidligere i kveld.

Det kom dessverre ikke noen store overraskelser på Revolution-fronten - i hvert fall ikke av det kaliberet som mange hadde håpet på.

Sega Genesis på Revolution

Iwata konsentrerte seg om å fortelle om mulighetene som ligger i deres nye måte å kontrollere spill på, der man kan veive kontrolleren rundt i luften for å styre spillene, framfor vanlige styrespaker og knapper.

En overraskende nyhet som imidlertid ble servert, var Nintendos samarbeid med spillselskapene Sega og Hudson. Det er allerede kjent at spillere vil kunne laste ned gamle Nintendo-klassikere på Revolution - men nå er det klart at også gamle spill til Sega Genesis og TurboGrafx vil være tilgjengelig for nedlasting.

«Zelda» til DS

FORTSATT HEMMELIG: Nintedo-president Satoru Iwata avslørte ikke noe lanseringsdato eller pris på Nintendo Revolution i dag, men fortalte at man kunne laste ned Sega Saturn-spill på konsollen. Dette bildet ble tatt på E3-messen i Los Angeles i fjor. Foto: Snorre Bryne
FORTSATT HEMMELIG: Nintedo-president Satoru Iwata avslørte ikke noe lanseringsdato eller pris på Nintendo Revolution i dag, men fortalte at man kunne laste ned Sega Saturn-spill på konsollen. Dette bildet ble tatt på E3-messen i Los Angeles i fjor. Foto: Snorre Bryne Vis mer

En nyhet som ingen hadde forutsett, var derimot offentliggjørelsen av et nytt «Zelda»-spill til den bærbare spillmaskinen Nintendo DS.

«Legend of Zelda: Phantom Hourglass» vil ha såkalt cel shade-grafikk, den tegneserieaktige stilen vi kjenner igjen fra det forrige «Zelda»-spillet, «Wind Waker».

Den øverste DS-skjermen vil bli brukt hovedsakelig til kart, mens handlingen utspiller seg på den nederste skjermen. Spillet vil utfordre brukeren til å tegne ting på den trykksensitive skjermen for å komme videre i spillet - noe som unektelig kan bli en spennende funksjon.

Se video fra det nye «Zelda»-spillet!

Dagbladet.no vil komme tilbake med mer info, bilder og video så snart det er tilgjengelig.

HÅNDHOLDT: «Zelda»-spillene kommer nå på Nintendo DS. Her ser vi Link fra «The Legend of Zelda: Wind Waker» - det nye DS-spillet «Phantom Hourglass» vil ha samme grafiske stil som dette.
VEIVING: Man styrer spillene på Nintendo Revolution ved å veive kontrolleren i lufta.
IKKE STOR: Nintendo Revolution er på størrelse med tre dvd-covere.