Zeta-Jones spiller Liz Taylor

Hvem andre enn Catherine Zeta-Jones kan spille Elizabeth Taylor? Les siste nytt fra filmens verden.

Med sitt ravn-sorte hår og klassiske utseende kan man nesten lure på om vakre Catherine Zeta-Jones var født til å spille Elizabeth Taylor. Og i en ny film basert på 50-talls ikonet Montgomery Clift og hans vennskap med Elizabeth Taylor, blir det virkelig, skriver FilmUnlimited.

Ikon

Montgomery Clift ble en av 50-tallets store stjerner etter at han ble nominert til en Oscar for sin rolle som ung soldat i «The Search». Med sin renskårne profil og vakre utseende kunne Montgomery Clift blitt et idol, men han var modig i sine rollevalg.

Han valgte bort en rekke roller som kunne gjort ham stor. Roller i filmer som «On the Waterfront», gikk i stedet til Marlon Brando og «Sunset Boulevard». Clifts største filmsuksesser var «A Place in the Sun» mot Liz Taylor og «From Here to Eternity».

I 1957 var Clift involvert i en alvorlig bilulykke som påførte ham stygge arr i ansiktet. Taylor var en av de første på ulykkesstedet og reddet livet til Clift ved å dra ut to tenner som satt fast i halsen hans. Han fortsatte som skuespiller og gjorde filmer som «The Misfits» med Marilyn Monroe og «Sudddenly, Last Summer» igjen med Taylor, men karrieren hans tok seg aldri opp igjen. Montgomery Clift døde i en alder av 46 år.

Hollywoods nye kjæledyr

Selv om Catherine Zeta-Jones ikke fikk en Oscar nominasjon for sin rolle i «Traffic», er det liten tvil om at hun med sitt skjønne utseende bringer tilbake litt god, gammeldags glamour til filmbyen.

Zeta-Jones giftet seg nylig med skuespilleren Michael Douglas og sammen har de en sønn. Douglas' far, Kirk, har bare rosende ord om sin svigerdatter.

- Hun er helt fantastisk. Hun er ikke bare vakker, hun er også familiekjær. Jeg er så stolt over at hun gav Michael en sønn - som har en stor kløft i haken, sier bestefar Kirk Douglas.

Nå skal hun altså spille en ung Liz Taylor, som i sin tid sørget for både skandaler og glamour. Innspillingen av filmen, som ennå ikke har fått en tittel, starter først etter sommeren.

WINONA RYDER er, sammen med Adam Sandler, klar for en nyinnspilling av Frank Capras klassiske «Mr. Deed Goes To Town». Den gang var det Gary Cooper og Jean Arthur som spilte hovedrollene.

Winona Ryder har hatt litt uflaks på filmfronten i det siste. Hennes to siste filmer, «Høst i New York» og djevel-filmen «Lost Souls» gikk ikke så bra. Sandlers «Little Nicky» floppet også på kino. Nå håper begge to å ha mer flaks på kino med «Mr. Deed».

Uskyldighet vs kynisme

I den originale Capra-filmen spiller Cooper en uskyldig gutt fra landet, som arver en formue av en død onkel. Winona Ryder skal spille Babe, en reporter - vel og merke tabloid tv-reporter i den nye oppdaterte versjonen - som skal finne sannheten om uskyldige og naive Mr. Deed. Som i originalen kan nok heller ikke Winona Ryder motstå Mr. Deeds sjarm i lengden. Forberedelsene til innspilling i Paris og Praha har allerede begynt. Hilltop Enternainment jobber nå på spreng for å skaffe pengene. Hvis prosjektet utsettes kan ivestorene risikere å miste Zellweger i den kvinnelige hovedrollen. Renee Zellweger har nemlig en tett timeplan, og har også «White Olenader» på jobblisten rett etter «Lovers, Lies and Thieves». Filmen er basert på tyveriet av Mona Lisa fra Louvre i 1911.

Foto: IMDB