Zett og hørt

Som artist har Bertine Zetlitz blitt spurt om alt fra morrabrød til erotikk. Nå er det hennes tur til å stille spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Rundt juletider ble jeg spurt av en mannlig journalist om hva jeg ønsket meg til jul. Brødrister, svarer jeg, og da ler han så rått at hele kroppen rister. Så stønner han fornøyd og sier: Så du fikser ditt eget morrabrød, du?

Bertine Zetlitz kan ikke annet enn å le. Det er ganske utrolig hva en veldreid 23-åring med en seriøs holdning til seg selv og musikken sin skal måtte svare på. Riktignok har hun farget det blonde håret lilla for å slippe unna de tåpeligste klisjeene. Det får heller være at hun blir forvekslet med alpinisten Burre.

Eldre, mannlige journalister er og blir en egen kategori, synes Bertine.

- Det er viktig for meg å ha et målrettet blikk, og å være rimelig påkledd på platecoverne mine. At jeg ikke framstår som en babe. Likevel blunket en mannlig Radio 1-journalist til meg, og sa at siden jeg bare viste ansiktet på førstesingelen, og overkroppen på andre, var det vel på tide at han snart fikk se heleBertine Zetlitz. Hva svarer man da?

I TRE UKER slipper riktignok Bertine å svare. Som porgramleder på NRK-showet Topp 20 er det hun som skal stille spørsmålene, ikke omvendt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer