Zevon dødssyk

Warren Zevon har fått diagnosen uhelbredelig lungekeft.

Den amerikanske singer-songwriteren med en trofast menighet i Norge er ikke videre oppskaket over den skjebnesvangre diagnosen legene ga ham for en måned siden:

- Jeg takler det greit. Men det er verre om jeg ikke klarer å holde meg i live til den nye James Bond-filmen kommer, sier artisten i en uttalelse. 55-åringen er kjent for sin spesielle humor av type svært svart.

Zevons karriere har strukket seg over tre tiår og startet i 1969 med plata «Wanted Dead or Alive». Tidligere i år kom hans foreløpig siste plate, med den morbid sannsigende tittelen «My Ride's Here». Dagbladets anmelder Fredrik Wanderup kastet treningen til fem.

Zevons talskvinne Diana Baron opplyser til CNN at Zevon på langt nær har lagt seg ned for å dø. Han skriver og tilbringer mye tid i studio. 15. oktober kommer «Genius: The Best of Warren Zevon» ut i USA.

<B>MANN MED EGEN STIL: </B>«Zevon har utviklet sin egen, lett gjenkjennelige musikalske stil; tett og hardtslående, anført av en mørk stemme som presser seg opp i desperate toneleier. Både mareritt og drømmer blir til musikalsk poesi under Zevons følsomme fingrer.» Slik betegner Dagbladets Fredrik Wanderup Warren Zevon.