Ziggy vender tilbake

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

6. juni 1972 utga David Bowie sin inntil da mest suksessfulle LP, og nøyaktig en måned seinere opptrådte han på Top Of the Pops på britisk TV som Ziggy Stardust med låten «Starman» . Resten er historie.

8. juli opptrådte Bowie med Spiders from Mars på en protestkonsert mot utryddelse av hvalen i London. Mick Ronson var på plass med gitaren, og Lou Reed sto på scenen. I kraft av å være Bowies spesielle gjest opptrådte han i England for første gang. Grunnlaget ble lagt for flere omfattende turneer som blant annet sørget for Bowies gjennombrudd i USA.

Bowies Andy Warhol-inspirerte, spektakulære rollespill som rockhelten Ziggy ble hans første hovedrolle på rockarenaen. Med sminke, rødt hår, glamkostyme og androgyne trekk klarte han å sjokkere verden og forespeilte samtidig pønkimaget som lå noen år fram i tid. I den interessante teksten til denne jubileumsutgaven av Ziggy går det fram at Bowie i juni 1972 reiste til USA ens ærend for å se Elvis Presley opptre i Madison Square Garden, iført Ziggy-kostymet: «Jeg fikk utrolig gode plasser og satte meg. Han så på meg. Og hvis blikk kunne drepe!!» Bowie følte at Elvis spiddet ham med øynene og at han var nær ved å ødelegge hele konserten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer