Znodig zøndag med Znort

Søndagen er ikke helt den samme uten brunjazz med Frank Znort Quartet i Gamlebyen i Oslo. I kveld feirer bandet treårsjubileum, og tirsdag reiser de på turné til Cuba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det begynte med at en kompisgjeng spiste middag sammen hjemme hos Sven «Sef» Foyn. Etter maten spilte de. Jazz. Noen middager seinere flyttet de over gata til St. Halvards Bistro i Gamlebyen. Det som skulle være en engangskonsert ble etter hvert rutine - hver søndag. Etter et år var det så fullt på St. Halvards at gjengen flyttet bort til Grønlandshagen, som med sitt rødmalte inventar og noen flere sitteplasser passet perfekt som ramme for Frank Znorts uhøytidelige image.

156 søndager seinere er det lite som er forandret, bortsett fra antall publikummere. Og gjesteartister, som nå nærmer seg 150.

- Vi spiser fortsatt middag sammen hver søndag, før vi spiller. Vi bytter på å lage maten, forteller trommeslager Runar «Kula» Johannessen.

Hver søndag er det stint av folk på Grønlandshagen. Røyken ligger tett langs panelveggene, og trengselen rundt bordene er total. Men når de elleve faste musikerne i Frank Znort setter i gang å spille, er det ingen som bryr seg om sånne bagateller. Er det ikke plass ved et bord, er det alltids plass oppå.

- Vi hadde aldri giddet å holde på så lenge hvis det ikke var for publikum. Det hender selvfølgelig at vi blir leie, men så kommer det noen og sier «jeg har vært så deppa, men så kom jeg hit og fikk masse energi». Sånt gjør det verdt å fortsette, sier Kula.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer