Zombieknusing til topps i USA

10 000 ville se «Engelen» her til lands.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Margreth Olin har skapt debatt og vært et hyppig brukt intervjuobjekt i norsk presse de siste ukene.

Og medieomtalen kan også ha hjulpet «Engelen» til et godkjent antall besøkende i premierehelgen. 10 063 solgte billetter innebærer en tredjeplass på kinolista - bak Pixars «Se opp» og «Jenta som lekte med ilden».

Disse filmene har allerede vært uke i henholdsvis to og tre uker.

Kan oppnå gode tall
«Engelen» er selvsagt en mørkere historie enn de andre filmene i kinotoppen, og med fortsatt jevnt besøk vil filmen kunne oppnå gode totaltall.

Olins forrige kinofilm - dokumentaren «Ungdommens råskap» ble totalt sett av 60 000 på kino, men bare av drøyt 3500 mennesker i åpningshelgen. For et voksent publikum - som denne filmen appellerer til - er det ofte ikke så viktig å se filmen i premierehelgen.

- Dette føles veldig godt. Jeg er glad for hver og en som velger å se «Engelen», og dette er en slik åpning jeg hadde håpet på, sier Olin i en pressemelding.

«Engelen» fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder Simen V. Gonsholt:

««Engelen» er ellers akkurat så sterk og verdig og menneskelig som man kunne tenke seg at den ville være, vakkert fotografert og
tonesatt, stødig og samtidig snedig ukronologisk fortalt, og med en imponerende casting: Maria Bonnevie er ikke alene om å være
troverdig som offer for et dårlig hjem - til og med katten som spiller katten hennes er det.»

Zombiemoro til topps
I USA er det underholdningsfilmen som dominerer. «Zombieland» er en horrorkomedie med Woody Harrelson og komistjerneskuddet Jesse Eisenberg, som blir nødt til å samarbeide for å overleve i kamp mot en horde av zombier.

Filmen spilte inn 25 millioner dollar i åpningshelgen.

For øvrig er det den psykedeliske animasjonsfilmen «Det regner kjøttboller» som har dominert den amerikanske kinotoppen de siste ukene. På 17 dager har den spilt inn over 80 millioner dollar.

«Zombieland» får norsk premiere 23. oktober, mens «Det regner kjøttboller» settes opp på kino 15. januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer