Zombiene kommer

Alle vampyrer kan gå og legge seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Du trodde kanskje vampyrer var de kuleste monstrene i gata om dagen? Det er ikke så rart.

Den kritikerroste, svenske vampyrfilmen «La den rette komme inn» gjør suksess i stadig flere land. Samtidig har bok- og filmsuksessen «Twilight» inspirert en rekke nye tenåringsserier om vakre, kjærlighetssyke blodsugere det siste året.

«Høsten 2008 står definitivt i blodets tegn,» meldte Dagbladet.no i fjor, og viste dessuten til flere, nye vampyrserier på TV.

Men nå får vampyrene konkurranse! Og det fra en gruppe langt eklere, og langt mindre sexy monstre.

De nye vampyreneDet melder flere amerikanske medier denne uka. Deriblant The Times kommentator Lev Grossman, som slår fast følgende i tittelen på en ny kommentar:

- Zombier er de nye vampyrene!

Artikkelen er illustrert med et bilde hentet fra den norske zombiefilmen «Død snø». Filmen fikk svært gode anmeldelser da den ble vist på Sundance-festivalen i USA i januar. Og nå nevnes den som et av tegnene på at zombier er på vei til å overta førsteplassen som de tøffeste monstrene innen populærkultur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer