Zombier og Tsjernobyl

Hollywood tar turen til atomkraftverket.

(Dagbladet.no): De levende døde returnerer og returnerer. Hollywood og deres lukrative oppfølgertrang har nå kommet frem til zombiefilm nummer fire i serien «Return of the Living Dead».

Skrekkens sted

Og denne gangen skjer innspillingen på et virkelig skrekkens sted, Tsjernobyl. I disse dager filmer regissør Ellory Elkayem («Eight Legged Freaks») inn åpningsscenene der en eks-CIA-agent stjeler verdens siste beholdere med Trioxyn, gassen som gir de døde liv.

Reuters har besøkt filmsettet og reporteren skildrer et miljø perfekt for en skrekkfilm med mye gru og gørr.

Post-apokalyptisk

Tsjernobyl i Ukraina havnet på alles lepper etter at reaktor nummer fire løp løpsk 26. april 1986. Varmeutvikling førte til en gasseksplosjon som blåste deler av lokket av reaktoren, slik at radioaktive stoffer kunne spres for alle vinder.

Etter katastrofen begravde man reaktor nummer fire i betong, mens de omliggende reaktorene fortsatte driften frem til hele kjernekraftverket ble stengt for en stund siden. Tilbake er spøkelsesbyer i betong fulle av rustent redskap som ifølge Reuters sender tankene til et post-apokalyptisk samfunn. Men det som er trist for de flest er perfekt for andre.

- Tsjernobyl er ganske nifst og passer oss bra, sier produsent Anatoly Fradis til Reuters.

«Return of the Living Dead 4: Necropolis» er planlagt ferdig til neste år.

KLASSIKER:</B> «Return of the living dead»-serien har blitt en grøsserkomedie-klassiker. Nå er innspillingen av film nummer fire i gang.