Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Zongamin

En av årets kultsensasjoner.

CD: Susumu Mukai (29) er japaner i engelsk eksil som muligens har kommet opp med årets mest forbilledlige varierte album; en skikkelig ustø og frikete reise innen skakk avantrock, skremmende ambient, technodisco, electroclash, lounge og - hvorfor ikke? - litt spagettiwestern-rock.

Og det er typisk nok gitt ut på en av Englands aller beste plateselskaper. XL har spesialisert seg på unike artister fra hele verden (The White Stripes blant annet) og sånt sett passer japanske Mukai perfekt i stallen. Zongamin (veldig krautrock dette her) er vokalløst og samplebasert musikk som låner litt fra inspirasjonskilder som Prince, Bowie og Joy Division og ender til slutt opp som - ifølge Zongamin - «vokalløs popmusikk». Pop og pop, det skurrer og groover i alle fall skikkelig på dette herlig merkelige albumet som raskt kan bli en av årets kultsensasjoner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media