Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Zoom inn og sjekk her

Se alt som skjer på Norges største nerdefest.

• NB: For å se 360 graders VR-bilde - trykk «VR-foto»-knappen under videoen.

HAMAR(Dagbladet.no):  Denne påska er 5200 ungdommer samlet til  The Gathering i Vikingskipet på Hamar, akkurat som ungdom før dem har gjort siden 1992. Det myldrer av aktiviteter og påfunn, men kultur vil ikke skattemyndighetene kalle det. Dermed kan en momslegging  senke hele arrangementet.

Dagbladet.no har besøkt Vikingskipet, og kan i dag bringe helt spesielle bilder og innslag fra The Gathering. Øverst i artikkelen kan  du velge mellom video, bildeserie med lyd, 360-graders VR-foto og et zoombart bilde der du kan kjenne igjen mange av deltakerne.

Og det vi ser er kultur, skal vi tro styreleder og pressetalsmann Pål Eivind J. Nes. 

- Ja, dette er et kulturarrangement. The Gathering har utviklet helt egne musikksjangre, spill og ikke minst demoer, som er et kunstuttrykk i seg selv. I tillegg skjer det masse annet i Vikingskipet disse dagene, som karneval, wrestling og en rekke konkurranser. Ungdommene kommer tilbake herfra med mange opplevelser, nye venner og nyttig lærdom, sier Pål Eivind J. Nes.

Demonstrasjon

Fredag skal ungdommene ut i sola og demonstrere mot momsvedtaket i Hamar sentrum, antakelig iført kostymene fra karnevalet.

- Vi skal rett og slett lage litt liv og røre, sier Pål Eivind J. Nes.

image: Zoom inn og sjekk her

Nerdefesten på Hamar varer helt til søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media